SEGRE

TRIBUNALS URBANISME

Fèlix Larrosa defensa que els comptes de l'EMU “s'han fet bé” i estan auditats

L’alcalde i els edils Mínguez, Rodamilans i Peris declaren durant quatre hores per la denúncia de Postius d’irregularitats || Acusa el president del PDeCAT a la Paeria de voler “desgastar” el govern

Larrosa, Mínguez, Rodamilans i Peris, a l’arribar al jutjat amb el seu advocat i Guillermo Hervera.

Larrosa, Mínguez, Rodamilans i Peris, a l’arribar al jutjat amb el seu advocat i Guillermo Hervera.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Fèlix Larrosa, i els tinents d’alcalde Montse Mínguez, Rafael Peris i Xavier Rodamilans van declarar ahir davant del titular del jutjat d’instrucció número 2 de Lleida com a investigats pel cas EMU, iniciat arran de la denúncia presentada l’abril passat pel president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, per presumptes irregularitats en els comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme del 2014, 2015 i 2016 que “podrien ser constitutius de diversos delictes”, com falsedat documental mercantil, societari i tràfic d’influències. A l’arribar als jutjats, Larrosa va afirmar sentir-se “tranquil perquè les coses s’han fet bé”. “Confiança absoluta que estem davant un procediment legal i estem absolutament convençuts que això no té recorregut”, va indicar, i va remarcar que els comptes dels anys qüestionats “estan auditats per tercers i s’han sotmès a un consell d’administració amb la presència del secretari general i d’intervenció, i mai ningú ha dit que no fossin els comptes que s’havien d’aprovar. També hi ha una junta general, el ple de la corporació, que acaba validant aquestes decisions”.

A més, Larrosa va considerar que es tracta d’una “querella de caràcter polític darrere de la qual queda patent que la persona que la va presentar no té projecte polític per a la ciutat”. “Tots els que som aquí avui, els que van venir la setmana passada, els tècnics municipals, els assessors dels grups municipals i els coordinadors de l’ajuntament estan tranquils perquè les coses s’han fet bé”, va subratllar. Així mateix, va acusar Postius de voler “desgastar” el govern municipal.

Detalla que van passar per consell d’administració, amb el secretari general i intervenció presents

“Col·laborarem aportant la màxima informació que necessiti el jutge i la fiscalia i deixarem que decideixin. I en els propers dies, valorarem les decisions que hàgim de prendre sobre això, que té un objectiu claríssim de desgastar el govern i, possiblement, també la figura del paer en cap”, va assegurar l’alcalde de Lleida.

La setmana passada, van declarar la portaveu i el president del grup municipal de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes i José Luis Osorio, respectivament, així com el portaveu del PP, Joan Viella, i l’auditora dels comptes de l’EMU.

Josep Farrero (director de serveis de la Paeria), Joan Blanch (coordinador de planejament urbanístic), un assessor de Cs i una tècnica municipal ho faran al gener. Postius va ratificar la seua denúncia el 26 d’octubre passat.

tracking