SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

VÍDEO. Una jove denuncia l'atac sexual que va patir en un portal de Lleida

Va tenir lloc dimecres a les 21.30 hores al carrer Irene Solsona i va ser atesa a l’Arnau || Els Mossos d’Esquadra obren una investigació per identificar-ne l’autor || La víctima va demanar a SEGRE fer pública la denúncia a cara descoberta per trencar tabús.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’atac sexual que va patir una jove de 19 anys dimecres a la nit en un portal del carrer Irene Solsona de Balàfia, segons ha pogut saber SEGRE. La víctima va ser atacada per un desconegut que la va abordar i li va fer tocaments quan entrava al portal de l’edifici en el qual resideix amb una familiar. Posteriorment, va ser atesa pels serveis d’emergència i traslladada a l’Arnau de Vilanova per ser sotmesa a una revisió. Maria Mas va denunciar públicament ahir a la tarda l’agressió sexual en un vídeo que va penjar a YouTube amb el títol Abús sexual i que en només unes hores havia superat les 1.500 visualitzacions.

Els fets van tenir lloc al voltant de les 21.30 hores de dimecres al carrer Irene Solsona quan la jove va baixar a tirar les escombraries. “Em vaig creuar amb un home que anava amb gorra i un buff i quan vaig anar a obrir la porta de l’edifici, em va atacar fent-me tocaments per les meues parts. Em vaig posar a tremolar i a xisclar i vaig poder escapar-me’n, se’n va anar corrent”, va explicar ahir la denunciant a aquest diari. Va pujar a casa, on estava sola, i va telefonar com va poder als seus pares, que van trucar a una ambulància. “Tenia molta ansietat i estava totalment vulnerable.” Va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova, on la van sotmetre a una revisió.

“El pitjor és el dany psicològic. Espero poder caminar tranquil·la pel carrer en el futur”

També van anar-hi els Mossos d’Esquadra per presentar la pertinent denúncia, acompanyada del comunicat mèdic del centre. La jove també va facilitar una descripció de l’autor als investigadors. La jove diu al vídeo que “Per què he de sortir de casa pensant que algú em farà mal?”. Per aquesta raó, a l’enregistrament aquesta estudiant universitària assegura que “el mínim que podem fer davant d’una situació així és denunciar-ho, encara que jo no em sento millor per això”. L’afectada també afegeix que “el pitjor no és el dany físic sinó el psicològic. Espero que en el futur les dones puguem caminar tranquil·les pel carrer”.

Tres denúncies cada setmana per delictes sexuals a Lleida Les denúncies per delictes sexuals no han deixat d’augmentar i fins al mes d’octubre s’han registrat tres casos a la setmana a les comarques lleidatanes (vegeu SEGRE de dilluns). Segons els Mossos d’Esquadra, entre el gener i l’octubre s’han comptabilitzat un total de 123 denúncies per delictes de caràcter sexual davant les 103 del mateix període de l’any passat. De fet, els casos coneguts en els deu primers mesos de l’any superen el conjunt del 2017. Per tipologia, la majoria dels casos denunciats són per abusos sexuals, en els quals no hi ha violència o intimidació. En total, la policia catalana ha registrat 76 denúncies entre el gener i l’octubre d’aquest any, un 26% més que en els mateixos mesos de l’exercici anterior. D’aquestes, hi ha 37 casos que són agressions sexuals.

Ho denuncia a través de YouTube - La jove va penjar ahir a la tarda un vídeo en aquesta plataforma en què explica com va viure l'atac. La víctima va demanar a SEGRE fer pública la denúncia a cara descoberta per trencar tabús.

Ho denuncia a través de YouTube - La jove va penjar ahir a la tarda un vídeo en aquesta plataforma en què explica com va viure l'atac. La víctima va demanar a SEGRE fer pública la denúncia a cara descoberta per trencar tabús.YT

tracking