SEGRE

VEÏNS MEDI AMBIENT

Els veïns responen: "Com a molt hem llançat 200 kg de tovalloletes al bany"

Bosses amb les restes.

Bosses amb les restes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns que un empresari de la Bordeta va culpar perquè les canonades del seu negoci s’havien embussat per de l’abocament de tovalloletes al bany van admetre a aquest diari haver tirat residus, “com a molt, 200 quilos i no 500 quilos”, i van afirmar que el col·lapse de les canonades “és perquè en trenta anys no s’han mantingut” i van culpar l’empresari “de no deixar-nos entrar al local per procedir a una neteja com tocava”. A més, van negar rotundament “que no siguem curosos amb el medi ambient”.

L’empresari ja va explicar que hi havia un conflicte amb els veïns dels habitatges superiors del seu negoci i va assegurar que vendria el local i traspassaria l’empresa “al no poder aguantar més”. Va assenyalar que des de principis de setmana la companyia d’assegurances li està netejant les canonades i fins ahir va dir que s’havien recollit 300 quilos de tovalloletes, burilles i bastonets de les orelles, però que quedaven dies de feina i “segurament s’arribarien als 500 quilos”.

Veïns denuncien que el local embussat de tovalloletes no els deixa fer el manteniment

Aquestes restes poden provocar autèntics problemes tant als sistemes de clavegueram com a la depuradora, ja que no es descomponen en contacte amb l’aigua de la mateixa manera que ho fa la cel·lulosa del paper higiènic. Per aquesta raó, es produeixen acumulacions de fibres i teixits a les canonades.

A la depuradora de Lleida es van recollir l’any passat un total de 240,9 tones de tovalloletes humides, plàstics, burilles, tampons i preservatius que es van llançar indegudament al vàter, segons dades d’Aigües Lleida. Des de la concessionària de la xarxa d’aigües insisteixen a “conscienciar la gent”.

tracking