SEGRE

EDUCACIÓ TORNADA A L?ESCOLA

La majoria de llibres de text valen entre 35 i 40 euros, la mateixa xifra que fa diversos cursos

La majoria valen entre 35 i 40 euros, la mateixa xifra que fa diversos cursos || La venda a les llibreries s’ha estabilitzat arran de les iniciatives de socialització que promouen les Ampes

Dos joves consulten diversos llibres de text en una llibreria de la ciutat.

Dos joves consulten diversos llibres de text en una llibreria de la ciutat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poques setmanes de l’inici d’un nou curs escolar, molts pares estan comprant els llibres de text i el material escolar que els seus fills necessitaran per als propers nou mesos. El cost dels llibres és considerable, encara que en els últims temps s’ha estabilitzat, en part, gràcies a iniciatives que promouen les Ampes, com socialitzar llibres o que sigui la mateixa escola qui els adquireixi i els cedeixi als alumnes a partir d’una petita aportació econòmica. El preu d’un llibre de text convencional, tant de Primària com de Secundària, se situa entre els 35 i 40 euros. Això, unit que cada vegada més centres han deixat d’utilitzar els llibres a favor d’internet, ha permès que tant la venda com el preu s’hagin estabilitzat.

“És un sector que ha canviat molt”, diu el president del Gremi de Llibreters de Lleida i gerent de la llibreria Caselles, Jordi Caselles. “Ara tot funciona a través de les reserves, que es fan a mitjans de juny”, explica. Així mateix, recalca que tant el nombre de reserves com el preu “està molt estabilitzat”, i que iniciatives com compartir llibres ha provocat que “hagi desaparegut el tipus de llibreria que depenia exclusivament de la venda de llibres de text, ara és només un complement”, conclou.

Nombroses Ampes són les que compren els llibres i els cedeixen en ‘lloguer’ als alumnes

Paral·lelament, algunes Ampes han promogut iniciatives perquè que sigui la mateixa escola la que els compri i els llogui.

És el cas del Frederic Godàs, en el qual els pares poden obtenir llibres que són propietat de l’escola pagant 40 euros. “Això permet que les famílies s’estalviïn al voltant de 160 euros per alumne”, va assenyalar Toni Jiménez, gerent de l’Ampa del Frederic Godàs.

tracking