SEGRE

ECONOMIA ORDENANCES FISCALS

Pimec i oposició veuen perjudicial la pujada d'impostos municipals

Asseguren que afectarà tant les famílies com l’activitat econòmica || PSC, Cs i PP recorden que l’alcalde va afirmar fa quinze dies que no els augmentaria

El ple de les ordenances fiscals serà el dia 16.

El ple de les ordenances fiscals serà el dia 16.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empreses i els grups de l’oposició a la Paeria, PSC, Cs i PP, van criticar ahir la pujada de taxes anunciada dijous pel govern de cara a l’any que ve (un 1,4% de forma general, més d’un 10% la zona blava, un 8,3% l’impost d’obres, i un 25% de l’IBI per als 665 edificis no residencials de més valor, entre d’altres). Manel Llaràs, president de Pimec Começ i vicepresident primer de la Cambra de Comerç, va dir que “qualsevol pujada no la veiem bé” i va lamentar especialment la de l’IBI. Va argumentar que en un període de desacceleració econòmica resulta perjudicial per a l’activitat econòmica. “En lloc d’apujar impostos per tenir més recursos potser s’hauria d’administrar millor els que es tenen”, va plantejar. Fecom, Coell i Hostaleria van preferir no opinar i estudiar a fons les ordenances fiscals o esperar que el document sigui ferm.

Per la seua part, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa (PSC), va afirmar que està “estupefacte pel canvi de posició de l’alcalde, Miquel Pueyo, que fa quinze dies va dir que no apujaria els impostos”. Va remarcar que el PSC els va congelar durant set anys i “va reduir el deute en 21 milions mantenint la prestació de serveis municipals”. “És un atac a les famílies, sobretot a les de rendes baixes, i a l’economia productiva. Per exemple, una empresa de serveis haurà de pagar 14.000 euros més d’IBI”, va indicar.

L’oposició denuncia que el govern municipal no els facilita prou informació

La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va qualificar de “lamentable” acabar amb la congelació de taxes i també va censurar el canvi d’opinió del govern municipal. Va considerar que l’increment “a qui carrega totalment és als que generen ocupació: empreses, pàrquings, locals... Grans forquilles hi ha pocs a Lleida”. A més, va criticar la informació poc detallada facilitada a l’oposició sobre la proposta d’ordenances fiscals.

El portaveu del PP, Xavier Palau, va destacar que el govern “incompleix la seua promesa de no apujar els impostos”. “Tant Pueyo com Pifarré, quan van donar les dades sobre el deute municipal, van afirmar que farien ajustaments en la despesa, però que no tocarien els impostos”. També va criticar que “apliquen l’IPC català, que és més alt”. “És una mesura que va contra les famílies, els treballadors, els autònoms i els jubilats i perjudica la creació d’ocupació”, va denunciar. A més, es va mostrar “decebut” perquè ahir el govern encara no els havia notificat quan serà el ple (el dia 16).

tracking