SEGRE

Onze detinguts a Lleida en els aldarulls d'ahir

S'afegeixen als 9 arrestats que aquest dijous passen a disposició judicial

Imatges dels disturbis de la nit de dimecres

Guerrila urbana a LleidaITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze persones van ser detingudes aquest dimecres a la nit durant els disturbis a Lleida. Segons els Mossos d'Esquadra, es tracta de 4 menors d'edat i 7 joves d'entre 18 i 25 anys. Aquestes detencions s'afegeixen als 9 arrestats dimarts, que avui passaran a disposició judicial.

Segons ha informat l'ajuntament, es van produir danys en mobiliari urbà per valor de 80.000 euros i hi van haver 20 persones ferides.

D’altra banda, botiguers de l’Eix Comercial han denunciat pillatge per part dels grups descontrolats que van protagonitzar els aldarulls amb la policia i que van causar destrosses en aparadors d’establiments.

El d'ahir va ser el terrcer dia d'aldarulls a Lleida. La concentració convocada pel CDR de la UdL a la plaça Europa per condemnar l’actuació policial de dimarts va acabar amb una altra batalla campal a l’avinguda Blondel, el pont Vell i l’Eix.

Unes 2.000 persones es van congregar a la plaça Europa i, una vegada acabada la concentració, unes cinc-centes, desenes de les quals encaputxades o amb la cara tapada, van marxar per Ronda, Ricard Viñes, Balmes i Blondel cap a la subdelegació del Govern espanyol, però quan s’atansaven, un gran dispositiu policial coordinat entre Mossos i Policia Nacional va evitar a l’altura del pont Vell que poguessin arribar a la plaça de la Pau. El cordó policial va dispersar part dels manifestants cap al pont i va contenir a la majoria a Blondel amb trets de bales de foam, per part d’agents dels Mossos, i amb altres projectils per part dels de la Policia Nacional.

tracking