SEGRE

SANITAT COL·LECTIUS

Lleida tindrà una "gravíssima" falta de personal d'infermeria d'aquí a tres anys

El Col·legi alerta que es jubilaran el 30% de professionals i no hi ha recanvi || Reclama més places a la facultat de Lleida

Imatge d’arxiu de la junta del Col·legi d’Infermeria de Lleida.

Imatge d’arxiu de la junta del Col·legi d’Infermeria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Col·legi d’Infermeria de Lleida, Montserrat Gea, va alertar ahir que l’actual dèficit d’infermeres que pateix Lleida “serà gravíssim” d’aquí a només tres anys, perquè en aquest període es preveu la jubilació del 30 per cent de les professionals en exercici.

En aquest sentit, Gea va destacar que no hi haurà prou titulats per cobrir els seus llocs perquè les places de la facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida estan per sota de les que són necessàries.

Gea va fer aquestes declaracions després de reunir-se, juntament amb membres de la junta directiva, amb el president del Consell General d’Infermeria, Florentino Pérez Raya, a Madrid. Les dos parts van posar de manifest que la província es troba ja en una situació de “despoblació infermera” que afecta especialment el Pirineu, però que també es comença a notar a Lleida ciutat. En aquest sentit, Gea va indicar que ja fa anys que hi ha problemes per cobrir places en centres sanitaris del Pirineu i el Prepirineu, però que aquest estiu passat hi va haver problemes per cobrir substitucions a la capital.

Per la seua part, Pérez Raya va afirmar que “hem de tenir en compte que hi ha zones rurals o amb baixa densitat de població, com és el cas de Lleida o d’algunes províncies de Castella i Lleó, per exemple, on els ciutadans no reben les cures que demanen ni els professionals els incentius i facilitats per dur a terme la seua tasca en unes condicions que disten molt de les dels grans hospitals dels principals nuclis urbans”.

Constaten que hi ha una ‘fuga’ de titulats cap a Aragó El Col·legi d’Infermeria afirma que a la falta de nous titulats s’hi afegeix el fet que hi ha una fuga de professionals cap a centres d’Aragó perquè aquesta comunitat ofereix millors condicions laborals. “Nosaltres tenim a vint minuts la província d’Osca i això fa que algunes infermeres vagin a treballar a comunitats que els ofereixen millors condicions”, va assenyalar Gea, que va afegir que és el contrari del que hauria de succeir. “Quan hi ha un problema de captació de recursos humans, el que has d’oferir són incentius”, va manifestar la presidenta del Col·legi.

tracking