SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Comunitat del Cervantes: "Gràcies a tota la ciutat pel seu suport"

Docents, pares i mares, estudiants, exdocents i exalumnes celebren que Educació finalment no tanqui el col·legi Cervantes || El director i els sindicats demanen mesures contra la segregació

L’escola Cervantes va celebrar ahir que finalment Educació no la tanqui progressivament a partir del curs que ve.

L’escola Cervantes va celebrar ahir que finalment Educació no la tanqui progressivament a partir del curs que ve.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mestres, pares i mares, estudiants, exdocents i exalumnes del col·legi Cervantes del Barri Antic van celebrar ahir que Educació finalment no tanqui el centre progressivament, començant per P-3, tal com havia comunicat als professors al principi. La concentració prevista davant de l’edifici de l’escola del carrer Cavallers es va transformar al final en un aperitiu d’agraïment “a tota la ciutat”, amb brindis amb cava (i refrescos) inclòs, a més d’abraçades i aplaudiments. “Ha estat una allau de suports. Mestres, sindicats, pares, mares, premsa, associacions i entitats del barri. No ens ho esperàvem. Hem vist que la gent ens aprecia i que realment estima l’escola Cervantes”, va indicar el director, Carles Lleixa. Així mateix, va remarcar que espera “que puguem trobar vies de continuïtat”, fent referència a la constitució de la taula de diàleg que van anunciar Educació i la Paeria per prendre mesures que ajudin a revertir la segregació actual d’aquest centre.

Per la seua part, el president de l’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) del centre, Óscar Hernández, va donar també “moltes gràcies a tots per ajudar-nos a seguir endavant” i algunes de les mares que van assistir a la celebració van assegurar que estaven “molt contentes amb aquest col·legi”.

Jaume Añé, portaveu del sindicat USTEC-STEs, va defensar que el Cervantes és “un centre fonamental per al barri i la ciutat” i en va destacar la “funció social”. “El combat contra la segregació de cap manera no es fa tancant escoles públiques, sinó implantant mesures contemplades en el pacte contra la segregació”, va subratllar. En el mateix sentit, Pere Sánchez, de Comissions Obreres, va assenyalar que el tancament del centre “deixava en molt mal lloc Educació respecte a aquest pacte”.

La junta de personal docent va reclamar “una aposta dedidida per dignificar l’escola com a espai d’aprenentatge perquè tots els nens tenen dret a una educació de qualitat i en igualtat de condicions”.

A més a més, va destacar que el mateix claustre de docents planteja ampliar l’edifici del Canyeret on ara van els alumnes d’educació Infantil per traslladar-hi allà tot el centre i va incidir en el fet que tancar-lo comportaria “traslladar el problema a un altre lloc”.

tracking