SEGRE

TRIBUNALS TERRORISME

Expulsen deu anys d'Espanya un detingut per jihadisme a Lleida

L’Audiència Nacional considera que “representa un perill per a la seguretat nacional” || Va ser detingut l’any 2016 juntament amb els seus dos germans a Pardinyes

Un dels tres germans detinguts al carrer Pere de Cavassèquia el juliol del 2016.

Un dels tres germans detinguts al carrer Pere de Cavassèquia el juliol del 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha acordat l’expulsió per un període de deu anys d’un dels tres germans de nacionalitat pakistanesa que van ser detinguts a Pardinyes el juliol de l’any 2016 acusats d’enaltiment de terrorisme jihadista i difusió de material audiovisual propagandístic de diferents grups terroristes. La sala contenciosa ratifica d’aquesta forma la decisió del ministeri de l’Interior, que va acordar l’expulsió “al ser un perill per a la seguretat nacional”, la qual cosa va ser recorreguda per l’investigat al considerar que s’havia vulnerat el seu dret a la presumpció d’innocència.

El tribunal recorda que l’home, “durant la seua estada a Espanya, presumptament, s’ha dedicat de manera contínua a realitzar funcions d’adoctrinament i captació dels assistents a les classes lectives, aprofitant la seua activitat d’ensenyament, en l’àmbit religiós, en una de les principals mesquites de la ciutat de Lleida”.

La Guàrdia Civil també afirmava que “mostra suport a diferents continguts jihadistes i realitza publicacions de manera oberta en les quals anima a realitzar la jihad armada tota aquella persona que consumeixi internet” i “realitzava tasques d’autoadoctrinament (...) i emmagatzemava contingut de l’organització Estat Islàmic, Al-Qaeda i grups terroristes al seu país natal”. Els investigadors van determinar que “era una de les persones responsables a Lleida d’efectuar tasques d’adoctrinament per a diferents organitzacions terroristes jihadistes com Daesh, Al-Qaeda i altres grups, ja que manté en els seus perfils a les xarxes socials i aprofita una de les principals mesquites per poder orientar les persones en aquesta creença radical”.

Els germans Ahmed van ser arrestats al seu domicili del carrer Pere de Cavassèquia en una operació duta a terme pel grup d’Informació de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida. Van ser arrestats acusats de crear i difondre infinitat de material de propaganda a favor del Daesh i els talibans.

Un any i mig després, la Guàrdia Civil va tornar a irrompre al mateix pis per detenir un ciutadà pakistanès acusat d’autoadoctrinament i difusió de l’ideari jihadista.

tracking