SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

La Paeria insta les empreses del Morera a reprendre l'obra i els rebutja les reclamacions

Sense esperar a l’aprovació d’un projecte modificat per integrar les adoberies i reforçar part de l’estructura || Postius apel·la a la “responsabilitat” de l’UTE davant d’una obra “emblemàtica”

Les adoberies trobades a l’interior de l’antiga Audiència.

Les adoberies trobades a l’interior de l’antiga Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria exigeix a les empreses adjudicatàries de la construcció de la nova seu del Museu Morera –l’UTE Sorigué, Romero Polo i Arnó– que reprenguin “de forma immediata” les obres a l’antiga Audiència, aturades des de l’estiu, conforme al projecte actual i independentment de quan s’aprovi el modificat per integrar les adoberies descobertes i per reforçar l’estructura de part de l’edifici. Així ho va afirmar ahir el primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Toni Postius. “Vam quedar amb les empreses [en una reunió recent] que abans que la junta de govern local aprovi el projecte modificat, ho revisaran els nostres serveis tècnics i els de l’UTE per acabar de perfilar-ho i que es pugui adjudicar. Alhora que els vam reiterar que això no exclou que es pugui continuar treballant amb independència que s’aprovi o no el modificat”, va detallar, i va subratllar que “cada setmana la Paeria no ha deixat mai d’exigir que les obres es reprenguin”.

El projecte modificat suposarà una inversió extra de l’ajuntament d’uns 400.000 euros, va apuntar Postius, però l’ajuntament vol que les obres es reprenguin ja seguint el projecte aprovat en primera instància. Els treballs van començar al maig però l’UTE els va paralitzar poques setmanes després i va notificar a la Paeria la impossibilitat d’executar-los amb el pressupost aprovat inicialment, de 4,4 milions, i va reclamar canvis substancials en el projecte.

Reitera que si no compleixen el contracte “exercirem totes les accions al nostre abast”

En aquest sentit, va incidir que “hi ha un contracte firmat i el seu incompliment pot comportar penalitzacions”. “Serem molt exigents i, si l’UTE no s’avé a complir, evidentment la llei ens empara per poder emprendre accions administratives i legals perquè aquesta situació es desencalli. Si les obres no es reprenen, exercirem totes les accions que tenim al nostre abast”, va subratllar. Tanmateix, va afegir que “la nostra voluntat no és posar sancions i que les obres no es reprenguin, sinó que efectivament es reprenguin”.

Així mateix, el tinent d’alcalde va apel·lar a la responsabilitat de les adjudicatàries davant d’un projecte “emblemàtic” per a Lleida. “Hem apel·lat l’UTE a la necessària responsabilitat que tenen respecte a un projecte emblemàtic per a la ciutat, tenint en compte que són empreses lleidatanes, i considero que els correspon que hi posin tota la voluntat per la seua part. Nosaltres ho estem fent”, va assenyalar i va dir que continuaran mantenint reunions aquesta setmana per trobar una solució i va recalcar que “el que ens importa a nivell de govern municipal és que aquestes obres tirin endavant”. “Estan cofinançades per altres administracions, és un projecte de ciutat i la voluntat del govern municipal és que el Museu Morera sigui una realitat. Encara estem a temps de complir terminis”, va sentenciar.

tracking