SEGRE

Suspeses les visites entre setmana sense pernocta als fills en separacions

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutges de Família de Lleida han acordat canvis en el règim de guarda i custòdia dels fills durant el temps que es prolongui la declaració de l’estat d’alarma. Segons va informar ahir el Col·legi de l’Advocacia de Lleida, divendres passat es van reunir de forma extraordinària i urgent a través de mitjans telemàtics la junta de jutges de família del partit judicial de Lleida, sota la presidència del jutge degà. La junta va resoldre que els règims de visites establerts es mantindran durant la vigència de l’estat d’alarma, amb algunes particularitats.

Això suposa que les visites de caps de setmana es mantindran amb independència que existeixi o no pernocta amb el progenitor mentre que les visites entre setmana sense pernocta queden suspeses. En aquests casos, els jutges insten a mantenir la comunicació de forma telefònica o telemàtica, mentre que les visites que incloguin passar la nit es mantindran.

Així mateix, la junta de jutges de família va resoldre que la intervenció dels Punts de Trobada Familiar queda suspesa durant l’estat d’alarma i queden cancel· lades, al seu torn, les visites en aquests, per la qual cosa les entregues i recollides dels menors haurà de fer-se per una tercera persona. Els magistrats assenyalen que aquestes mesures es prenen per reduir l’exposició dels menors i garantir el dret de visites dels progenitors. El Consell General del Poder Judicial va deixar en mans de cada jutge establir el règim de visites en casos de custòdia compartida en separacions. Els jutges de Barcelona van unificar criteris i van establir que els menors es quedessin amb el progenitor amb qui es trobaven en el moment de la declaració de l’estat d’alarma.

tracking