SEGRE

Bargalló descarta allargar el curs al juliol i assegura que "hi haurà tercera avaluació"

Una aula buida.

Una aula buida.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha descartat aquest divendres allargar el curs escolar fins el juliol malgrat la parada actual per l’impacte del coronavirus, i ha assegurat que "hi haurà tercera avaluació". "El curs no ha acabat ni acabarà el 12 de març. La nostra previsió és que podrem obrir presencialment en un moment o un altre, i que abans d’obrir presencialment podrem fer coses no presencials", ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Segons Bargalló, no preveuen allargar el curs escolar fins juliol per compensar l’aturada actual, després d’advertir que això suposaria "no fer matrícules fins a mitjans d’agost o inicis de setembre, amb el que el curs començaria llavors l’octubre o el novembre." Així, volen començar el nou curs escolar el setembre, segons el calendari previst, "amb mesures que tinguin en compte que no es vindrà d’un curs no normal".

També ha explicat que després Setmana Santa, en una segona conferència sectorial d’educació, s’acordaran les instruccions sobre com han d’afrontar els centres l’última part del curs.

Per a Bargalló, caldrà fer una avaluació del curs tenint en compte les "limitacions" de cada alumne en les actuals circumstàncies.

CALENDARI DE PREINSCRIPCIÓ

Sobre el calendari de preinscripcions, el conseller ha assegurat que han de garantir que totes les famílies puguin fer-la, i per això considera que han de buscar la manera que tothom pugui fer-ho presencialment perquè hi ha famílies que només tenen aquesta opció. "O fem que tothom pugui fer-ho presencialment o no ho farem fins que ho aconseguim", ha recalcat.

En relació amb les targetes menjador, ha manifestat que han arribat totes als que havien de repartir-les, i que preveuen que dissabte ja la tinguin tots els destinataris.

També ha explicat que pagaran la beca menjador de tots els dies feiners fins que acabi el confinament, també els de Setmana Santa.

tracking