SEGRE

Confinament total a Lleida i set municipis més del Segrià

"Queda prohibida tota sortida i entrada" de les esmentades poblacions, tret dels desplaçaments per motius laborals per raó de serveis que es considerin essencials

El Govern va aplicar un confinament estricte les primeres setmanes de la pandèmia que va deixar aquesta imatge insòlita de Lleida buida.

El Govern va aplicar un confinament estricte les primeres setmanes de la pandèmia que va deixar aquesta imatge insòlita de Lleida buida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers de Salut, Alba Vergés i d’Interior, Miquel Buch, anunciaran aquesta tarda en roda de premsa a Lleida el tancament, a partir de les 12 d’aquesta nit, dels municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre. També de les EMD de Sucs i Raimat.

El text de la resolució diu que “queda prohibida tota sortida i entrada” de les esmentades poblacions, tret dels desplaçaments per motius laborals per raó de serveis que es considerin essencials. La mesura estarà en vigor fins que no s’aprovi una altra que la modifiqui, tot i que no fa cap esment de la normativa legal sobre la qual es basa la decisió.

La resolució estableix que la població ha de romandre al seu domicili i la circulació per les vies públiques ha de respondre a supòsits con l’assistència a llocs de treball, sempre que no es pugui fer teletreball; per assistir a centres, serveis i establiments sanitaris; per tenir cura de persones grans; per anar al banc, per comprar en botigues d’alimentació minoristes, amb cita o avís previ, per activitats judicials, per atendre horts familiars d’autoconsum o per causa de força major o de necessitat.

Les empreses no podran oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret de que sigui un servei essencial, emergència o una situació crítica. La prestació s’ha de fer sense contacte físic amb el client. L’activitat comercial s’ha de fer, sempre que sigui possible, mitjançant comandes telefòniques o en línia i el lliurament mitjançant recollida a la porta o al cotxe.

Es prohibiran les trobades familiars i reunions de més de 10 persones i es prohibirà en consum de begudes en establiments oberts al públic que concentrin més de 10 persones.

S’ha d’evitar el transport públic i se suspèn l’obertura al públics de locals i equipaments culturals com ara biblioteques, museus, arxius, i dels establiments i locals on es desenvolupin espectacles públics com teatres, cinemes, i esdeveniments esportius. També es tanquen els parcs infantils, les activitats esportives, les sales de festa, discoteques, etc.

I finalment se suspenen les activitats d’hoteleria i restauració, que només es podran prestar mitjançant entrega a domicili. Es mantenen en canvi les activitats de casals i colònies d’estiu que compleixin les normes establertes pel Procicat.

tracking