SEGRE

ENSENYAMENT CENTRES

Arabell i Terraferma seran mixtos al tenir pocs alumnes

Per primera vegada en 54 anys, en principi mantindrà la separació a l'ESO

Imatge d'arxiu de l'edifici d'Infantil de l'escola Arabell.

Imatge d'arxiu de l'edifici d'Infantil de l'escola Arabell.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles Arabell i Terraferma tindran aules mixtes a partir del pròxim curs escolar per primera vegada després de 54 anys a causa del baix nombre d’alumnes i noves matriculacions.

Fins ara, nois i noies compartien aules a Educació Infantil a les instal·lacions de l’Arabell i, a partir de Primària, l’ensenyament era diferenciat. Llavors, els nens anaven al Terraferma i les nenes, a l’Arabell. Però a partir del pròxim curs, els alumnes de Primària seguiran l’ensenyament de forma mixta a l’Arabell i Secundària i Batxillerat, al Terraferma.

Infantil i Primària s’ubicaran a l’Arabell i Secundària i Batxillerat, al Terraferma

Tot i així, de moment, els alumnes de l’ESO continuaran separats a l’aula compartint, això sí, espais i serveis, però en cas que hi hagi pocs alumnes les aules seran mixtes. En el Batxillerat, sí que es garanteix l’ensenyament mixt.

Amb tot, els prop de 600 alumnes formaran part d’un mateix centre educatiu anomenat Institució Lleida, que fomenta una educació cristiana amb els principis de l’Opus Dei. “Els canvis organitzatius es realitzaran d’acord amb el nostre caràcter propi, és a dir, mantindrem els trets essencials del nostre projecte educatiu, la tutoria personal per a cada família i alumne, l’assessorament i cursos de formació, així com l’atenció sacerdotal per a aquells alumnes i famílies que ho desitgin”, va afirmar Juan Carlos Hernando, director del Terraferma.

Segons Nuria López, directora de l’Arabell, “el nostre és un projecte educatiu sòlid, amb molt bons resultats i arrelat a la ciutat de Lleida. A més, estem convençuts que aquest canvi organitzatiu ens ajudarà a impulsar-lo encara més i donar resposta a les necessitats de les nostres famílies actuals i de les noves que s’interessin per l’escola”.

Els centres formen part d’Institució Familiar d’Educació, un grup educatiu que compta amb nou escoles a Catalunya i les Balears amb més de 7.000 alumnes.

Arabell i Terraferma no són les primeres escoles del grup que es fusionen. La primera a fer-ho va ser Institució Igualada, que va fer el canvi de model ara fa tres cursos, i Airina (Terrassa) ja l’aplica des de l’actual curs.

Teresa Martínez, consellera delegada d’Institució, afirma que “la resta d’escoles del grup no es troben en la mateixa situació sociodemogràfica” i assegura, d’altra banda, que “creiem i continuem apostant pel model d’educació diferenciada perquè es tracta d’una metodologia que dona bons resultats i ens ajuda a personalitzar l’educació, però en aquells contextos on no hi hagués suficients famílies per mantenir-la, tal com hem fet fins ara, es buscaran alternatives per poder continuar prestant un servei de qualitat en les famílies que confien en el nostre projecte”.

Arabell i Terraferma van nàixer el 1967 per iniciativa d’un grup de famílies que volien per als seus fills un projecte educatiu fonamentat en els valors propis de l’humanisme cristià i en l’acompanyament personalitzat a cada família i a cada alumne. Al llarg dels seus 54 anys d’història, han passat per les seues aules més de 5.000 nois i noies de la província de Lleida.

tracking