SEGRE

LLEIDA

El 50% de lleidatans ja té una dosi de la vacuna i un de cada tres és immune al virus

Llargues cues per vacunar-se, tot i que àgils, a l’Onze de Setembre.

Llargues cues per vacunar-se, tot i que àgils, a l’Onze de Setembre.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ritme de cobertura de vacunació contra la Covid-19 avança molt ràpid i, a Lleida, pràcticament la meitat de la seua població, el 49,3%, ja té la primera dosi, mentre que un de cada tres, el 33%, està immunitzat. Aquests percentatges són del 47,6 i del 29,6% a Catalunya, respectivament.

El departament de Salut vol vacunar més a causa de la variant Delta, l’índia, que és més contagiosa i pot causar quadres més greus, però és més efectiva amb les dos dosis de la vacuna i aquesta setmana ha enviat 32.004 unitats més a Ponent. Així, aniran destinades a augmentar la cobertura entre la població de 35 a 39 anys, que ja pot demanar cita des de dijous passat –un 12,3% ja té una dosi–, així com la de la franja de 40 a 44 anys –un 44,7% té la primera–, i la de 45 a 49 anys, amb un 60% de primeres dosis administrades. A més, 7.700 treballadors de la campanya de la fruita i 560 sensesostre ja estan vacunats.

Així mateix, el conseller de Salut, Josep M. Argimon, va assenyalar ahir que en l’última setmana les dades han crescut entre els joves. De fet, dels 195 casos actius que hi ha a la província de Lleida, el 80% té menys de 50 anys. Malgrat això, Argimon va matisar que es tracta d’un col·lectiu que no tendeix a emmalaltir de la Covid de manera greu, per la qual cosa no hi haurà un impacte “en el sistema sanitari”.

En aquest sentit, els ingressats a Ponent es mantenen estables i ahir eren 17, tres més que divendres, mentre que 4 persones continuaven a l’UCI. La persona més jove ingressada té 37 anys i la més gran, 66.

A Catalunya, els hospitalitzats també van créixer fins als 473 (+21) i van baixar els que són a l’UCI, fins als 149 (-2), però cal tenir en compte que els caps de setmana es donen menys altes i tampoc no s’acudeix tant a Urgències. Sobre això, Salut només va notificar 3 contagis al pla i 232 a Catalunya, però no va registrar cap mort.

Pel que fa a les taxes, el risc de rebrot va créixer a Catalunya fins als 84 punts (+3) i va baixar a Ponent fins als 34 (-1) i al Pirineu fins als 44 (-4), mentre que la velocitat de contagi (Rt) es troba al voltant d’1..

Finalment, hi ha 73 persones aïllades a l’hotel Nastasi, als albergs de Bellpuig i Soses i a La Manreana que no poden fer una quarantena correcta, tot i que només 4 són positius.

Llargues cues per vacunar-se, tot i que àgils, a l’Onze de Setembre.

Llargues cues per vacunar-se, tot i que àgils, a l’Onze de Setembre.M. MARQUÈS

tracking