SEGRE

PAERIA SERVEIS

Pla pilot perquè l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Lleida tingui subseus als barris

El centre cívic de Balàfia assajarà la descentralització de tràmits que ara s'han de fer a Ferran || El certificat d'empadronament, que costa 5,75 euros, gratuït si es fa allà a partir del gener

Exterior del centre cívic de Balàfia, que acollirà la prova pilot.

Exterior del centre cívic de Balàfia, que acollirà la prova pilot.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria preveu que els ciutadans puguin efectuar l’any vinent en centres cívics de barris alguns dels tràmits que ara se centralitzen a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), ubicada a la rambla Ferran, com el certificat del padró d’habitants i cartes de pagament.

Per a això, preveu iniciar en els pròxims dies una prova pilot de descentralització d’aquesta oficina i, a més, no cobrarà la tarifa per l’expedició del certificat del padró (costa 5,75 euros) en aquests punts, segons consta en la nova proposta d’ordenances fiscals per al 2022 que el govern d’ERC i JxCat ha pactat amb el Comú.El primer dels punts de suport digital de l’OMAC que es posarà en marxa serà al centre cívic de Balàfia, amb horari de matí de dilluns a divendres i també dos hores a la tarda dimarts i dimecres.

Fins a finals d’aquest any, se centrarà a ajudar els ciutadans a demanar hora en els diferents serveis municipals i se’ls acompanyarà en l’expedició de l’IdCat-mòbil i a l’efectuar tràmits online.Si com és més que previsible, el ple extraordinari que se celebrarà divendres vinent aprova les noves ordenances fiscals per al 2022, a partir del gener al centre cívic de Balàfia també es podran tramitar els certificats d’empadronament i les cartes de pagament. Si aquesta prova pilot funciona, l’equip de govern municipal preveu estendre-la a d’altres barris i, en cas contrari, l’eliminarà.L’OMAC és el principal punt d’atenció de l’ajuntament.

Des de fa uns anys ocupa part de la seu de l’organització empresarial Coell a la rambla Ferran, on va ser traslladada des dels baixos del Pal·las.

Els tràmits més sol·licitats són els relacionats amb el padró, siguin nous empadronaments, canvis o petició de certificats. Tanmateix, el ventall de serveis és molt ampli.

La reserva de places en activitats per a gent gran, l’expedició dels rellotges de càrrega i descàrrega i recepció de sol·licituds de llicències en són algunes, a més de ser la seu del registre general municipal. L’oficina també s’encarrega de completar tràmits que els veïns inicien via online.

La comissió d’Economia dona llum verda a les noves ordenances fiscals

La comissió municipal d’Economia va emetre ahir un informe favorable perquè les ordenances fiscals del 2022 s’aprovin en un ple extraordinari que tindrà lloc divendres vinent, amb els vots de l’equip de govern (ERC i JxCat) i el Comú, que van arribar a un acord dilluns, mentre que PSC, PP i l’actual grup de Cs van votar-hi en contra i l’edil no adscrita i diputada provincial de Cs Maria Burrel es va abstenir, però va avançar que el seu vot al ple serà no.

Les ordenances s’aprovaran en un ple extraordinari en lloc d’esperar l’ordinari de la setmana següent “perquè han de tramitar-se abans que aprovin els pressupostos, i aquests han d’estar llestos abans de final d’any”, van assegurar fonts municipals. En la comissió es van tombar les esmenes de PSC i PP, mentre que el grup de Cs no en va presentar cap perquè “en el ple demanarem una esmena a la totalitat”, va dir la seua portaveu Ángeles Ribes.Les ordenances preveuen congelar de forma generalitzada impostos i taxes municipals, agilitzar tràmits administratius com la concessió de llicències d’obres, a més d’un recàrrec en l’IBI per a tots els pisos buits de grans tinents.

També tindran bonificacions per a la masoveria urbana i cooperatives d’habitatges i una taxa als solars sense edificar que no siguin cedits a l’ajuntament.

Així mateix, preveuen un recàrrec del 40% per als que reciclin malament amb el porta a porta i una bonificació del 20% per a aquells que ho facin molt bé, però no s’aplicarà fins al 2023.

tracking