SEGRE

SANITAT ESTUDI

La UdL destaca que el 60% de lleidatans van encarar la pandèmia amb bona actitud i mantenint contacte social

Els casos creixen un 7% i hi ha dos crítics

Un dels tallers celebrats a Corbins.

Un dels tallers celebrats a Corbins.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’actitud positiva i el manteniment del contacte social han estat claus per afrontar la pandèmia de la Covid al Segrià. Així ho assenyalen els resultats d’una enquesta anònima realitzada per investigadores de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL). El qüestionari, que han respost unes 1.600 persones, un 77,3% dones, s’emmarca en un estudi del projecte IlerCOVID, en el qual la UdL, Agrotecnio i l’IRBLleida analitzen l’impacte de la pandèmia a la comarca del Segrià.

Aquest qüestionari, juntament amb dos entrevistes grupals a Benavent de Segrià i Corbins, ha servit per detectar les necessitats de salut i programar tallers educatius. L’estudi, elaborat per les investigadores Teresa Botigué, Judith Roca, Laia Selva i Carla Camí, assenyala que el 62,3% de les persones va escollir tenir una actitud positiva per encarar la pandèmia i un 58,9% va optar també pel manteniment del contacte social. També es va procurar conservar els hàbits de vida saludables (49,7%) i la dosificació de la informació pel que fa al virus (49,6%).

En aquest sentit, les principals fonts de notícies van ser els telenotícies o bé documentals (43%). Tanmateix, un 72 per cent considera que la font més fiable és la dels professionals que es dediquen a la salut.Quant a la salut mental, les emocions més percebudes van ser la incertesa, la tristesa i la por. “Atès que aquestes s’han detectat en les respostes de la meitat dels participants, la gestió de les emocions és un tema que aprofundim als tallers educatius”, va explicar Botigué.

L’activitat Repensant la Covid-19: un aprenentatge i una vivència col·lectiva espera arribar a més de 500 persones.Respecte a la pandèmia, la pujada de contagis s’ha frenat a Lleida, amb un augment del 7% en una setmana, passant dels 906 als 971, encara que cal tenir en compte que no es registren tots els casos. A Ponent la pujada ha estat del 12%, però al Pirineu ha baixat un 20%. Ahir es van notificar 66 casos al Pirineu, 459 al pla, així com dos morts de més de 90 anys i hi havia dos persones a l’UCI (l’últim mes només hi havia un o cap crític).

D’altra banda, les visites als CAP de Lleida han crescut un 25% en una setmana, amb 3.247 visites. Catalunya va tornar a superar ahir el miler d’ingressats, 1.002 (+19) amb una PCR positiva, hi havia 33 crítics (+2) i 26 morts. La incidència continua pujant a tot l’Estat.

tracking