SEGRE

NOMENCLÀTOR VIA PÚBLICA

De plaça de la Constitució a Clot de les Granotes

L'alcalde firmarà el canvi de nom la setmana que ve || Els veïns ho celebren

El cartell que “recupera” el nom de Clot de les Granotes.

El cartell que “recupera” el nom de Clot de les Granotes.MAGDALENA ALTIENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va confirmar ahir que canviarà el nom de la plaça de la Constitució per la del Clot de les Granotes, després d’anys de reivindicacions veïnals. “L’alcalde, Miquel Pueyo, firmarà la setmana que ve el decret de la denominació de la plaça”, van explicar fonts municipals, que van detallar que llavors s’encarregaran les noves plaques. Preveuen que estiguin llestes abans de Nadal, quan es farà la inauguració oficial. A nivell administratiu, només afectarà la societat que gestiona el pàrquing subterrani, ja que l’adreça és plaça de la Constitució número 1.

La presidenta de l’associació de veïns del Clot i Confluències, Monse Salvatella, va afirmar que les entitats del barri estan “contentíssimes” del canvi de nom, després de reivindicar-ho des del 2017, quan Manel Rodríguez va recuperar l’associació de veïns. “En aquell moment estava clar que era un dels objectius de l’associació, però alhora vam coincidir que si tiràvem endavant es podria confondre el canvi de nom amb la situació política d’aquell moment, ja que es va portar a terme el referèndum de l’1-O”, va explicar Salvatella, que va deixar clar que “no hi ha cap rerefons polític”.

Considera que la plaça s’ha de dir del Clot de les Granotes perquè sempre s’ha conegut així després que els veïns evitessin que es construís en aquest solar als anys 70. A més, dimarts van entregar més de 500 firmes a la Paeria.

tracking