SEGRE

INSTITUCIONS ELECCIONS

Les patronals presenten una llista unitària per a la Cambra de Lleida i la de Tàrrega

Pimec, Coell i les organitzacions sectorials pacten els candidats per cobrir totes les vocalies del ple || L'acord suposa un reconeixement per a la continuïtat de Jaume Saltó a la de la capital

Jaume Saltó, a l’esquerra, al costat de membres del comitè executiu en una imatge d’arxiu.

Jaume Saltó, a l’esquerra, al costat de membres del comitè executiu en una imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les principals patronals empresarials de Lleida van presentar ahir una candidatura unitària a les eleccions de la Cambra de Comerç de Lleida i la de Tàrrega, que se celebraran entre el 15 i el 20 de setembre. L’acord inclou les dos més representatives, Pimec i Coell, i les dels diferents sectors, com per exemple les federacions d’Hostaleria i Comerç o Asotrans. Aquest pacte cobreix les vint-i-vuit vocalies elegibles a la Cambra de la capital i les deu de la de Tàrrega.

A més a més, Pimec i Coell han acordat repartir-se els quatre vocals de la primera que nomenen directament les patronals, i han fet el mateix amb els dos a la segona. Més endavant, les quatre empreses que aporten més diners a la institució també designaran quatre a Lleida i tres a la capital de l’Urgell.En el cas de Lleida ciutat, el pacte ha estat promogut per l’actual president, Jaume Saltó, que fa quatre anys va accedir al càrrec sent el líder de la candidatura impulsada per la Pimec davant una altra organitzada per la Coell. Encara que la candidatura a cada vocalia es presenta per empreses i els seus noms no es faran públics fins que siguin validats per la junta electoral d’aquí a unes setmanes, la majoria dels actuals membres del ple de la de Lleida repetiran.

Aquest consens suposa un reconeixement definitiu a la intenció de Saltó d’optar a repetir com a president, malgrat que ahir dimecres, al ser consultat per aquest diari, va apostar per la prudència indicant que caldrà esperar a la constitució del ple. Al marge d’aquest gran acord, la seua figura ja estava avalada pel fet que en els últims quatre anys ha revitalitzat la institució. A Tàrrega, l’actual president, Carles Giribet, no es presentarà a la reelecció.

Foment i Pimec pacten a la de Barcelona i l’ANC, amb ‘Eines de país’

Foment del Treball i Pimec van presentar una llista conjunta dels sis vocals que representen a les patronals a la Cambra de Barcelona, que es reparteixen a parts iguals, quan fa quatre anys no hi va haver acord i van haver de ser elegits a través de les urnes. Per la seua banda, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, va revalidar ahir el seu suport a la llista Eines de país. Un pas més per presidir aquesta Cambra, després que el 2019 aconseguís la victòria. Feliu va apostar perquè la Cambra “es revaloritzi com l’eina principal d’aquest país per aconseguir la independència”. A més de l’actual presidenta, Mònica Roca, entre els membres de la llista figuren l’exlíder d’ERC Joan Puigcercós, Ernest Pérez-Mas (Parlem Telecom), la restauradora Ada Parellada, un representant de l’empresa de l’actor Joel Joan i l’expresident de l’entitat i actual diputat de Junts, Joan Canadell.

tracking