SEGRE

Feministes ho som totes

Presidenta Partit Popular Lleida

Marisa Xandri.

Marisa Xandri.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Feminisme, emancipació i alliberament. Tres paraules fàcils de pronunciar però difícils de concretar per què cadascuna pot entendre-les de manera diferent.

Comparteixo amb qui va ser actriu i primera dama Nancy Reagan que el feminisme és l'habilitat de triar el que vols fer. Amb aquesta definició, no s’acota el feminisme com un moviment que resitua el rol de la dona sinó que va més enllà, fent referència a la seva pròpia integritat i capacitat de decidir la seva pròpia personalitat.

Curiós veure com amb un suposat ànim d’exaltar el feminisme que portem dintre, algunes maneres de defensar-lo no agraden a aquelles que creuen estar per sobre del bé i el mal, amb una mentalitat tancada i sovint poc respectuosa. Perquè les dones puguem materialitzar els nostres projectes és necessari el respecte a la llibertat. Per això, el moviment feminista actual ha de deixar de ser un cèrcol dominat per radicals i obrir-se a les aspiracions reals de la majoria de les dones.

L’extrema esquerra i esquerra d’aquest país han volgut fer un ús partidista d’aquest 8 de març. Apropiar-se de la defensa dels drets de la dóna atempta contra la pròpia dona, perquè la nostra llibertat entra en contradicció amb una sèrie de dogmes que són la punta de llança d’una ideologia que l’únic que persegueix és dividir-nos, oblidant que el feminisme és transversal, i en cap cas una imposició que contravé directament contra les qui no hi combreguem. Per això, demanaria no fer-nos mal entre nosaltres.

tracking