SEGRE
Albert Rivera e Inés Arrimadas, en una imagen de archivo

Imatge d'arxiuEFE/Archivo

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres C. Cifuentes dimitia del seu càrrec. Havien passat trenta-sis dies, des que es va conèixer l’escandalós cas del màster de la Universitat Joan Carles I. Però no ha estat aquest cas de corrupció universitària al més alt nivell el motiu de la seva dimissió, el fet detonant ha estat robar un parell de pots de crema en un supermercat l’any 2011. A partir d’aquest fet em vénen una sèrie de preguntes que vull compartir amb vostès. L’any 2011, Cristina Cifuentes ja era vicepresidenta primera de l’Assemblea de Madrid, ¿com és doncs que aquest tema no va aparèixer en cap lloc ni en cap moment i algú va permetre que la policia, segons diuen els diaris, fes tot el possible perquè la cosa no transcendís a la llum pública?

Com és que aquest vídeo –malgrat que el tema es va aconseguir amagar en el seu moment– es guarda durant 7 anys en un calaix i es treu a la llum precisament ara que el PP podia perdre la Comunitat de Madrid per culpa de Cifuentes? Com ha pogut fer tanta carrera política Cifuentes dins del PP durant tots aquests anys, quan dins del partit sabien aquesta situació i d’altres que han anat sortint els darrers dies? Hi haurà explicacions i responsabilitats policials en relació amb el que va passar fa set anys i el que ha passat ara?

Es pot continuar donant suport de govern a un partit com el PP amb aquest nivell de corrupció i lluites internes? I encara tinc algunes preguntes incòmodes i de futur més: si per salvar el Govern del PP de la Comunitat de Madrid s’actua així, quantes coses s’han fet –que no sabem encara o estan disposats a fer– per desacreditar els polítics independentistes i frenar la possible independència de Catalunya? Quan tindrem una intel·lectualitat i una oposició política a Espanya, que faci l’esforç de mirar que hi ha darrere de la bandera espanyola, que des del començament del procés català, ho justifica i ho avala tot?

Quant de temps més podran fer servir l’odi contra els independentistes i el procés català per continuar aguantant una Espanya de manades protegides i que fa aigües per tot arreu?

tracking