SEGRE

TERRORISME DETENCIONS

Arrestats sis integrants de l’Estat Islàmic a Palma, Alemanya i el Regne Unit

Per captar joves per a l’organització

La policia trasllada un detingut a la localitat d’Inca (Mallorca).

La policia trasllada un detingut a la localitat d’Inca (Mallorca).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis persones que formaven part d’una cèl·lula de l’organització terrorista Estat Islàmic van ser arrestades ahir, quatre a Palma, una a Alemanya i una altra, un imam salafista, al Regne Unit, segons el ministeri de l’Interior.

Dos dels detinguts a Mallorca eren a Inca, un a Ariany i l’altre a Binissalem. Els arrestats justificaven i enaltien la jihad violenta i donaven suport públicament a accions suïcides similars a les realitzades, per exemple, a Londres, alhora que actuaven sota un compromís ferri a l’Estat Islàmic. La cèl·lula, amb ramificacions internacionals, elaborava i difonia material audiovisual molt radical i realitzava reunions clandestines setmanals per determinar la voluntat de joves afins al seu ideari i aconseguir que viatgessin a zones de conflicte.

Comença el 2015, quan la policia detecta un web que mostra vídeos de l’adoctrinament a un jove

Va ser fa dos anys quan la policia va començar a sospitar, al detectar en una pàgina web vídeos que mostraven el procés d’adoctrinament, captació i viatge a Síria d’un jove musulmà resident a Espanya. Com a promotor de la filmació, es va identificar un imam salafista, arrestat ara al Regne Unit i que havia viatjat a Mallorca per dinamitzar un grup, els quatre arrestats a Espanya, per exercir funcions de captació i adoctrinament a favor de l’Estat Islàmic. Des d’aleshores, es va convertir en el seu líder espiritual. El mateix li va passar al detingut a Alemanya, que considerava l’imam un referent espiritual i mantenia contacte amb la resta dels arrestats.

Ahir a la tarda, els quatre arrestats a Mallorca van ser traslladats fins a Madrid, ja que aquesta operació s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 1 de Madrid, en coordinació amb la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

tracking