SEGRE

ESNOTICIA

Jordi Ballart deixa l'alcaldia de Terrassa i estripa el carnet del PSC

El fins ara alcalde de Terrassa,

El PSC veu "desproporcionada" la presó per als consellers de la GeneralitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va anunciar ahir que deixa l’alcaldia i estripa el seu carnet d’afiliat al PSC en protesta per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució amb suport del PSOE i la tramesa a la presó de membres cessats del Govern de la Generalitat. Per al ja exalcalde, el PSC “ha anat perdent la S de socialista i la C de Catalunya”, de forma que no pot continuar en un partit que “ja no representa” els seus ideals fundacionals.

Per la seua part, la número dos del PSC i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, va afirmar ahir a través del seu compte de Twitter que la consellera cessada Meritxell Borràs, a qui “coneix bé” perquè va ser regidora de la seua ciutat, “no hauria d’estar a la presó”, malgrat “no coincidir en el projecte polític que defensa”.

Amb l’ordre d’ingrés a la presó dels ministres catalans com a teló de fons, el PSC va difondre ahir un comunicat en el qual va qualificar la decisió de la jutge Carmen Lamela de “desproporcionada”, encara que va retreure a Puigdemont la seua actitud davant del que ha succeït.

“A l’optar per situar-se fora de la legalitat i per seguir una via unilateral, ha posat en perill les nostres institucions d’autogovern i s’ha fet objecte d’actuacions judicials”, van lamentar des del partit socialista, que d’altra banda defensa que la seua presència a Brussel·les i la negativa a comparèixer ahir davant de l’Audiència Nacional “tampoc han estat decisions encertades”.

Així mateix, ERC i el PSC també van decidir ahir trencar el pacte de govern a Alella, al el Maresme, “ateses les circumstàncies excepcionals del moment i després de setmanes de reflexió i reunions”. Segons va informar l’ajuntament del municipi, la decisió es va prendre de manera conjunta, justificant que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució és “l’atac més greu des del final de la dictadura franquista contra Catalunya i les seues institucions”.

tracking