SEGRE

RESULTATS SONDEIG

ERC guanyaria les eleccions a Lleida, amb empat entre JxCat i Cs

Enquesta d’Infortécnica per a SEGRE, segons la qual Cs seria la força més votada a Catalunya i ERC, JxCat i CUP no sumarien majoria || A Lleida, PP i CUP podrien perdre el seu escó i el PSC guanyar-ne un

Enquesta SEGRE

Enquesta SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

 

 

Fitxa tècnica. Univers: Població major d'edat de Catalunya. Data d'estudi: Desembre de 2017. Mostreig probabilístic, aleatori simple. Nombre d'entrevistes telefòniques: 1.216. Marge d'error sobre el total de la mostra: 2,87%. Empresa que realitza l'estudi: Infortécnica.

Anàlisi de les dades

Esquerra Republicana de Catalunya guanyaria les eleccions autonòmiques del 21-D a Lleida i aconseguiria entre 5 i 6 dels 15 diputats autonòmics que té la circumscripció al Parlament (135). És la principal conclusió de la primera part de l’enquesta d’Infortécnica per a SEGRE, la segona entrega de la qual es publicarà divendres. Segons l’informe, ERC superaria a Lleida Junts per Catalunya (JxCat) i Ciutadans, que assolirien, en empat tècnic, el 23,3% dels vots cadascuna i entre 3 i 4 escons.

En les últimes eleccions autonòmiques (setembre del 2015) la candidatura de JuntsxSí, que englobava a ERC i PDeCAT (matriu de la llista social de JuntxCat), va aconseguir 10 diputats en contra i l’enquesta assenyala que el proper 21 de desembre les dos formacions podrien sumar-ne de 8 a 10, amb un clar avantatge dels republicans, amb dos escons més que JxCat, i un 13 per cent més de sufragis que els segons més votats. Quant a la resta de representació, els resultats variaran molt en funció de la participació dels electors. Segons l’enquesta d’Infortécnica, tant ERC com JxCat podrien perdre un escó a favor de PSC o Ciutadans, mentre que la CUP podria quedar-se sense (actualment té una diputada), de la mateixa manera que el PP aconseguiria amb dificultats validar l’únic escó actual. El PSC, en canvi, aconseguiria millorar els seus resultats i atrapar el segon diputat (ara en té també només un). CatComú, hereva d’ICV en aliança amb els comuns, quedaria de nou fora de la cambra des del punt de vista de Lleida.

Catalunya

Els resultats per Lleida disten dels que l’enquesta atorga per al conjunt de Catalunya, on la victòria s’adjudica a Ciutadans, que aconseguiria de 32 a 34 representants (un 24,4% dels sufragis i un 25 per cent dels diputats). La formació que encapçala Inés Arrimadas, que el 2012 va aconseguir 9 escons i el 2015 va assolir els 25, es consolidaria com a força més votada a Catalunya, amb dos diputats més que la segona formació, ERC-CatSí (que tindria de 31 a 32 representants) i entre 7 i 8 més que JxCat. De nou la participació ho decidiria tot, segons l’enquesta d’Infortécnica, que assenyala que si l’abstenció descendeix més d’un 5% en relació amb l’última convocatòria electoral (la qual cosa superaria tots els rècords de participació), els partits no independentistes (Cs, PSC i PP) podrien governar a Catalunya en coalició.

Els socialistes guanyarien cinc diputats o més i passarien de 16 a entre 21 i 23; i el PP baixaria de 10 a 7 o 8. Entre les files sobiranistes, en les quals Junts pel Sí (ERC i PDeCAT) van sumar l’any 2015 fins a 62 escons i amb la CUP (10) van assolir una majoria absoluta independentista (72), veurien allunyar-se ara aquesta possibilitat ja que els antisistema es quedarien amb entre 8 i 9 representants. Malgrat tot, l’enquesta assenyala que CatComú-Podem, els resultats de la qual descendeixen en relació amb els d’En Comú Podem del 2015, pot tenir la clau del govern. Si la participació fos com el 2015 (77,46 per cent a Catalunya), els independentistes podrien formar govern amb l’abstenció de CatComú.

tracking