SEGRE

Artur Mas assenyala que el futur Govern ha de ser estable i seguir la legalitat

Diu que amb el 47,5 % dels vots independentistes no es poden prendre decisions "ultraràpides" per consolidar de forma "operativa" la "nova república" catalana

L'expresident de la Generalitat Artur Mas

Artur Mas assenyala que el futur Govern ha de ser estable i seguir la legalitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha desitjat aquest dimecres que Carles Puigdemont doni amb la "fórmula" perquè hi hagi un Govern "estable" perquè rebutja repetir comicis, i ha assenyalat que el nou Executiu pot treballar en l’objectiu independentista, però dins "dels marcs legals". En una entrevista a Catalunya Ràdio després de renunciar a la presidència del PDeCAT, Mas ha remarcat que amb el 47,5 % dels vots independentistes en les eleccions del 21D no es poden prendre decisions "ultraràpides" per consolidar de forma "operativa" la "nova república" catalana.

Així, per a Mas, el nou Govern que surti de la majoria independentista al Parlament "no té per què renunciar a aquest objectiu" de la independència, i "pot continuar treballant" en aquesta línia, però "ho hauria de fer dins dels marcs legals de l’Estat espanyol, que són una cotilla, però les conseqüències de no fer-ho ja sabem quins són".

L’expresident català ha negat discrepàncies públiques amb Puigdemont i ha dit que "decideixi el que decideixi, estigui més o menys d’acord, tindrà el meu suport".

En aquest context, ha asseverat que estarà "encantat de la vida" si Puigdemont "pot gestionar la manera d’exercir la presidència que li correspon", sense descartar que ho pugui fer des de Brussel·les amb un conseller en cap a Catalunya, la qual cosa no s’hauria de fer "en condicions normals", encara que la situació actual és "excepcional", ha remarcat.

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que detindran Puigdemont quan torni a Catalunya -té una ordre d’arrest per rebel·lió i altres delictes- i l’"enviaran a la presó", fins i tot si ja ha estat investit president de la Generalitat a distància. En tot cas, ha defensat que és convenient "restituir" a Puigdemont com a president de la Generalitat i ha dit que "tant de bo" el candidat doni amb la "fórmula" d’un Govern que sigui "estable" per no repetir eleccions. "L’única cosa que he repetit és que havent obtingut la majoria absoluta en condicions tan adverses, això no es pot posar en perill i això significa que no s’han de repetir les eleccions, això ho tinc clar", ha emfatitzat.

Mas ha destacat, així mateix, que quan en el futur es donin situacions en les que sigui "absolutament impossibles" exercir un càrrec cadascun hauria de prendre les seues "decisions personals", ja que ha subratllat que ell sempre actua amb el criteri de "primer el país, després el partit i, després la persona".

Preguntat per si tornarà a ser candidat a unes eleccions en el futur, l’exlíder de CDC i del PDeCAT ha afirmat que no ho descarta "del tot", però ha garantit que no succeirà en els propers anys, ja que quedarà inhabilitat si el Tribunal Suprem confirma la condemna pel 9 N.

tracking