SEGRE

SUCCESSOS

La xifra de morts en els incendis de Grècia ascendeix a 74 i la de ferits a 187

Entre els 187 ferits, 23 són menors

La xifra de morts en els incendis de Grècia ascendeix a 74 i la de ferits a 187

La xifra de morts en els incendis de Grècia ascendeix a 74 i la de ferits a 187EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de víctimes mortals pels devastadors incendis que han assolat la costa situada al nord-est d’Atenes ha ascendit a 74 i la dels ferits a 187, segons les últimes informacions ofertes pel cos de bombers hel·lè. Segons ha indicat la portaveu del servei de bombers, Stavrula Mallidi, totes les víctimes han estat trobades a la localitat de Mati, a uns 30 quilòmetres al nord-est d’Atenes. Entre els 187 ferits, 23 són menors, ha afegit l’esmentada font.

Mentrestant, els primers 47 cossos han estat traslladats al centre forense de Sjistó, al costat d’Atenes, per a la seua identificació. 

Les autoritats no exclouen que la xifra encara vagi en augment, ja que encara hi ha desenes d’habitatges incendiats als quals no han pogut accedir per les elevades temperatures que regnen al seu interior. La majoria de les víctimes mortals han mort a les seues cases o als seus vehicles que s'han convertit en la pastura de les flames davant de la ràpida propagació de les flames. 

Un dels moments mes dramàtics de la jornada va ser la troballa d’un grup de 24 persones, entre elles diversos nens, calcinats i abraçats uns a altres en un descampat situat entre dos complexos d’habitatges a la petita localitat de Mati. 

Moltes persones van aconseguir salvar-se ficant-se amb bots al mar. Més de 700 persones van ser rescatades per la guàrdia costanera a les platges properes al port de Rafina, i 19 directament del mar. D’altres, en canvi, van morir ofegades mentre intentaven fugir del foc.

El Govern ha facilitat un primer paquet d’ajuda immediata de 20 milions d’euros procedents del Programa d’Inversió Pública, destinats a cobrir les necessitat dels damnificats a les zones més afectades pels incendis. Malgrat l’ajuda internacional i el desplegament de centenars de bombers i de nombrosos mitjans terrestres i aeris, els dos grans fronts que assolen des d’ahir la regió de la capital d’Atica encara no han pogut extingir-se.

El primer ministre, Alexis Tsipras, ha declarat tres dies de dol i va prometre que "ningú no es quedarà sense ajuda i res sense resposta".

tracking