SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

El Superior de Justícia navarrès confirma la condemna a La Manada només per abús sexual

Dos magistrats emeten un vot particular al considerar que sí que hi va haver violació || La Policia Foral de Navarra tanca i investiga una pàgina web que anima a visitar els llocs on van passar els fets

Imatge de la concentració contra la sentència de La Manada al ministeri de Justícia, ahir.

Imatge de la concentració contra la sentència de La Manada al ministeri de Justícia, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) va confirmar ahir la condemna de nou anys de presó per un delicte d’abús sexual amb prevalença, imposada l’abril passat per l’Audiència de Navarra, per als cinc membres de La Manada acusats als Sanfermines del 2016 de violar en grup una jove a Pamplona. La defensa de La Manada va confirmar que recorrerà “fins que una sentència justa els acrediti la innocència”. També ho faran el Govern de Navarra i l’ajuntament de Pamplona al considerar que no va ser un cas d’abús sinó d’agressió sexual.

La sentència no va tenir consens: dos dels cinc magistrats van formular un vot particular per condemnar els processats a catorze anys i tres mesos per agressió sexual, és a dir, violació, ja que van veure intimidació en els fets “provats”. La resta i majoria van considerar que va ser abús, i van reduir la condemna a nou anys, encara que van avalar el testimoni de la víctima: “No és versemblant que consentís la vexació.” La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va expressar el seu “descontentament” com a dona, però va afirmar que l’Executiu sempre va defensar “que va ser una violació”. El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va insistir a “aclarir la diferència entre agressió i abús sexual”. Podem i PSOE van qualificar la condemna de “masclista” i “sexista”, i per la seua part el PP va demanar “respecte a la Justícia”. El republicà Gabriel Rufián va qualificar d’“autèntica barbaritat” la sentència. Als carrers, grups feministes i ciutadans anònims van protestar contra la confirmació del TSJN davant del ministeri de Justícia.

D’altra banda, la Policia foral de Navarra va tancar i investiga la pàgina web Tour de La Manada, en la qual s’anuncia i s’anima a visitar els llocs on van passar els fets.

La germana de Diana Quer denuncia una agressió sexual Valeria Quer va presentar ahir una denúncia a Sepúlveda (Segòvia) per una presumpta agressió sexual de la qual hauria estat víctima. Valeria és germana de la jove de 18 anys assassinada a Puebla del Caramiñal el 2017, Diana Quer. Segons una informació que va publicar el rotatiu El Norte de Castilla, la presumpta agressió sexual s’hauria produït quan Valeria era menor d’edat. Pel que sembla, la jove hauria viatjat a la província de Segòvia des de la seua residència a Madrid amb un amic. En un moment determinat, aquest va parar el vehicle en un lloc de la comarca sepulvedana, a uns 65 quilòmetres de la capital de Segòvia, i hauria agredit sexualment la jove. La instructora de Sepúlveda va demanar discreció “per intentar evitar filtracions que precipitin la indesitjada allau mediàtica”, pel parentiu familiar entre Valeria i Diana Quer. El pare de la jove, Juan Carlos Quer, va demanar “respecte a la intimitat”.

tracking