SEGRE

POLíTICA

Torrent demana a Sánchez que exerceixi d'"estadista" i doni "respostes polítiques"

El president del Parlament lamenta que l’Executiu espanyol recorri a la "por que vingui l’extrema dreta"

Torrent demana a Sánchez que exerceixi d'

Torrent demana a Sánchez que exerceixi d'"estadista" i doni "respostes polítiques"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que exerceixi d’"estadista" i doni "respostes polítiques" al "conflicte polític" català, i ha lamentat que l’Executiu recorri a la "por que vingui l’extrema dreta" mentre no proposa alternatives.

En declaracions a la Cadena Ser, Torrent ha assegurat aquest dimecres que, més enllà de "declaracions una mica dissonants", "concretament" l’Executiu socialista no ha proposat "res", per la qual cosa ha instat Sánchez a ser "valent" i "constructiu" perquè "no pot ser que l’única proposta de futur sigui a curt termini i plantejant que l’alternativa pot ser molt pitjor".

Ha insistit en les reclamacions de l’independentisme, que passen per constituir una taula de diàleg en la qual "cadascú pugui posar sobre la taula la seua proposta", encara que ha avisat que solucions que no permetin votar sobre la independència deixarien "al marge al 50 % de la població" i, per tant, "això enquistaria o empitjoraria el conflicte".

"Volen seguir com feia el PP? Judicialitzant la política, plantejant això com una qüestió merament del codi penal?", s’ha preguntat tot seguit Torrent.

Malgrat els desacords amb l’Executiu, Torrent ha dit que ERC mai no ha estat partidària del "com pitjor, millor", i que per això els seus diputats van donar suport a la moció de censura a l’expresident Mariano Rajoy "acríticament" i, ha assegurat, ho tornarien a fer.

Preguntat sobre les declaracions de l’exvicepresident català i president d’ERC, Oriol Junqueras, empresonat des de novembre del 2017 i que va afirmar en una entrevista que no va eludir a la justícia per responsabilitat cívica i ètica, com Sòcrates, Sèneca i Ciceró, Torrent ha assegurat que aquest no era un missatge per a l’expresident Carles Puigdemont, que sí que va optar per anar-se’n a Bèlgica.

Ha recordat, en aquest sentit, que si bé Junqueras roman pres, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, se’n va anar a Suïssa, on actualment resideix: "La presó i l’exili són dos cares de la mateixa moneda. Són situacions molt greus i difícils".

En relació amb el recurs d’empara presentat per Puigdemont contra Torrent i la Mesa per retirar-li el vot delegat, el president de la cambra ha dit que aquesta és una decisió que "respecta" però que, tanmateix, la seua funció és "no apartar-se dels acords" que es prenguin en el Parlament.

"L’únic que fem és ser coherents amb els compromisos adquirits", ha afegit.

tracking