SEGRE

SUCCESSOS AVIACIÓ

A la baixa la indemnització per la tragèdia de Germanwings

El 2015, en què va morir un lleidatà

Ofrena floral al Prat en record a les víctimes de la tragèdia.

Ofrena floral al Prat en record a les víctimes de la tragèdia.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona va fer pública ahir una sentència en la qual, estimant parcialment un recurs de la companyia d’assegurances Allianz Global Corporate & Specialty i de l’aerolínia Germanwings, revisa a la baixa un total de quinze indemnitzacions concedides a familiars directes dels morts en l’accident d’un avió d’aquesta companyia alemanya als Alps el 24 de març del 2015.

En aquest sinistre van morir un total de 150 persones i es va culpar el copilot, Andreas Lubitz, d’haver aprofitat que el capità es trobava fora de la cabina per bloquejar l’entrada, impedir que pogués accedir-hi de nou i dirigir l’aeronau cap a les muntanyes, on finalment es va estavellar després de diversos minuts de brusc descens.

Entre les víctimes mortals de l’accident hi va haver un lleidatà d’origen ivorià. No obstant, la resolució no afecta la indemnització als familiars, perquè van arribar a un acord extrajudicial.

Malgrat tot, les quinze indemnitzacions revisades a la baixa oscil·laran entre els 20.625 euros i els 105.000 euros. En canvi, en un primer moment, es movien en la forquilla dels 104.000 euros i els 220.000 euros.

tracking