SEGRE
Vista de la banqueta dels acusats en el judici al 'procés' al Suprem.

Vista de la banqueta dels acusats en el judici al 'procés' al Suprem.Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per l'ocorregut a la tardor del 2017 al camí cap a la declaració unilateral d'independència de Catalunya ha quedat avui vist per a sentència al Tribunal Suprem quatre mesos després del seu inici. "Moltíssimes gràcies a tots. Vist per a sentència. Abandonin la Sala, si us plau," ha afirmat el president del tribunal, Manuel Marchena, passades les 19.00 hores.

Ha estat la 52a i última sessió del judici del "procés", que va començar el passat 12 de febrer i la sentència del qual s'espera per després de l'estiu.

Ara, el tribunal presidit per Manuel Marchena i format set magistrats s'ha de pronunciar sobre el que va ocórrer en aquells dies. És a dir, discernir si hi va haver una rebel·lió, com sosté la Fiscalia; o si va ser sedició, com planteja l'Advocacia de l'Estat; una mera desobediència, com admeten les defenses, o algun tipus intermedi.

Durant els quatre mesos de judici, el tribunal ha pogut escoltar, a més de les parts i als acusats, la versió de 422 testimonis, a més de conèixer les proves pericials i documentals.


tracking