SEGRE
Quant cobra un eurodiputat?

Quant cobra un eurodiputat?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui a les 10 del matí ha començat a Estrasburg la primera sessió plenària del Parlament Europeu de la legislatura, en la qual participen els eurodiputats elegits en les eleccions de finals de maig. A Espanya, l’absència de Carles Puigdemont i Toni Comín, que formaven part de les llistes a l’Eurocambra per 'Junts per Catalunya' però no podran exercir com a europarlamentaris, marcarà la cobertura mediàtica de la sessió.

La resta de parlamentaris europeus, que en total sumen 751 eurodiputats participaran en les activitats de l’Eurocambra fins els següents comicis, que seran convocats previsiblement a la primavera de 2024, després d’haver esgotat els cinc anys de legislatura.

Pel seu servei a les institucions comunitàries durant el pròxim lustre, els mandataris rebran un sou mensual de 6.825 euros per part de l’Eurocambra, al qual cal sumar les dietes per estades a les seus del Parlament (Brussel·les i Estrasburg), de 320 euros diaris, i les associades a destinacions fora de la Unió, de 160 euros al dia. A més, els polítics percebran al mes una retribució per a despeses per la seua activitat parlamentària, com a lloguers de locals, factures de telèfon i organització de conferències i esdeveniments, aquests de 4.513 euros mensuals, segons dades de la pàgina del Parlament Europeu.

Més infografies en Statista

tracking