SEGRE

POLÍTICA

Ciutadans, en caiguda lliure

Els sondejos pronostiquen que el partit de Rivera baixaria a la cinquena posició, al darrere de Vox || Critica que TVE s’hagi convertit en “TeleSánchez”

El líder de Ciutadans brindant durant un acte a Salamanca, ahir

El líder de Ciutadans brindant durant un acte a Salamanca, ahir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, va fe runa crida ahir a la mobilització dels votants després que l’últim sondeig publicat pel diari El Mundo vaticinés un sorpasso del partit d’ultradreta Vox a la formació d’Albert Rivera, que passaria de la tercera posició a les eleccions generals, a la cinquena. Segons l’enquesta, el PSOE obtindria el 27,9% dels vots i guanyaria un escó, fins als 124, el PP aconseguiria un 21,3%, al passar de 66 a 98 escons, i Unides Podem pujaria a la tercera posició amb un 12,6% i 35 escons. El següent seria Vox (10,2%) i després Cs (10%), amb 28 i 22 diputats, respectivament.

Davant de l’auguri d’aquests resultats electorals, el líder de la formació taronja no va descartar, durant una entrevista a TVE, assumir responsabilitats polítiques i va assegurar que “no li té afecció a una cadira ni a un escó”, ja que ell ve de la “societat civil” i fora del món de la política té “una professió, la d’advocat”.

Durant aquesta intervenció Rivera també va carregar contra la cadena, a la qual va anomenar “TeleSánchez”, argumentant que una prova que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, no volia un acord per desbloquejar la situació política, sinó convocar noves eleccions, és la carta que RTVE va enviar als partits proposant un debat electoral abans que es produís la convocatòria oficial dels comicis.

El líder de Ciutadans també va criticar Sánchez, a qui va anomenar “Míster Bloqueo” i va avisar que si es nega a parlar amb els partits, tant a l’esquerra com a la dreta, no hi haurà govern i el país no es posarà en marxa.

tracking