SEGRE

ESNOTICIA

Colau veu una tendència a la baixa dels disturbis al carrer

Alerta de la presència d’“extrema dreta violenta”

Ada Colau.

Ada Colau.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va valorar ahir que dijous a la nit es va observar una “tendència descendent” quant als disturbis, però va lamentar la “nota negativa” que suposa l’aparició de “grups d’extrema dreta molt violents i agressius”. En declaracions a la Cadena Ser, Colau va assegurar que l’extrema dreta “no és benvinguda a la ciutat” i va titllar de “molt greu” que es produïssin agressions.

Al ser preguntada sobre si demanava la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, va assegurar que no li correspon fer-ho i que, com a alcaldessa, el que ha de fer és demanar que els operatius funcionin. Segons el seu parer, la cooperació i la lleialtat institucional han funcionat a tota hora però va lamentar que el Govern hagi estat “absent”.

L’alcaldessa va reiterar la “crida a la calma” i va valorar que dijous a la nit el nombre de contenidors cremats i els incidents van baixar “de forma notable”.

Va assegurar que ha “trobat a faltar” el Govern de la Generalitat aquests dies i “començant pel president Torra”. Sobre aquest, va criticar que ha estat “dos dies absent” i fins dijous no va fer les primeres valoracions. Va lamentar però que la compareixença de Torra al Parlament no la va tranquil·litzar perquè “semblava que tornava dos anys enrere” amb la voluntat de “cometre els mateixos errors”.

Va criticar també que el president “va parlar a una minoria del país” i va assegurar que “se li oblida que és el president”. Va assegurar entendre els moments de qui té companys a la presó però va considerar que un president “ha de parlar a la majoria de catalans”.

tracking