SEGRE

EXÈRCIT

Oficials de l'Exèrcit en actiu, membres de grups neonazis

Almenys dos serien formadors de cadets a Múrcia

Oficials de l'Exèrcit en actiu, membres de grups neonazis

Oficials de l'Exèrcit en actiu, membres de grups neonazis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup neonazi Lo Nuestro, de Cartagena, comptaria entre les seues files amb diversos oficials militars en actiu, segons Público. Concretament, aquest diari digital afirma que serien almenys un capità de l’Exèrcit de l’Aire i un sergent de la Marina, a més d’un parell de caporals.

Segons aquesta informació, el capità, molt actiu a les xarxes socials, ha penjat moltes imatges que provarien la seua relació amb altres membres del grup i en les quals se’l veu fent la salutació nazi.

La informació de Público assegura que aquest oficial ha estat durant anys a càrrec de la formació dels oficials de l’Exèrcit de l’Aire.

Per això podria haver tingut una considerable influència en els seus alumnes, en una posició destacada que ha exhibit en algunes desfilades i esdeveniments. El sergent de la Marina també s’hauria dedicat durant un temps a la formació de més d’un centenar de cadets.

Tota aquesta informació s’ha extret d’un informe elaborat per un grup de militars agrupats en el col·lectiu anònim (Ciudadanos de Uniforme), que utilitza un canal a la xarxa social Telegram. Segons El Salto Diario, la intenció de l’informe és argumentar jurídicament sobre la il·legalitat de la pertinença a aquestes organitzacions per part de membres de l’Exèrcit.

Per aquest motiu, el diputat murcià d’Unides Podem al Congrés Javier Sánchez Serna, ha registrat una bateria de preguntes a la ministra de Defensa, Margarita Robles, sobre la presència d’oficials neonazis a les casernes de Cartagena.

A tall de resposta, però, el ministeri de Defensa assegura que la presència de membres de la ultradreta a l’Exèrcit se circumscriu únicament a militars ja retirats, com és el cas del grup de WhatsApp en el qual un exgeneral assegurava que s’hauria “d’afusellar 26 milions d’espanyols”.

tracking