SEGRE

TRIBUNALS CAS TÀNDEM

La Fiscalia vol imputar Repsol, CaixaBank i Iberdrola Renovables

Pels encàrrecs d'espionatge a Villarejo

L’excomissari José Manuel Villarejo atén els mitjans.

L’excomissari José Manuel Villarejo atén els mitjans.EFE/EMILIO NARANJO/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia d’Anticorrupció ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional que instrueix el cas Tàndem que imputi tant Iberdrola Renovables com Repsol i CaixaBank per contractar els serveis del comissari jubilat José Manuel Villarejo. Ara el jutge haurà de decidir si atén aquestes peticions del Ministeri Públic.

El cas d’Iberdrola arriba en el marc de la peça separada 17, en la qual s’investiguen els diferents contractes de l’elèctrica amb el comissari, fins i tot quan estava en actiu. La sol·licitud d’imputació és la resposta a una interlocutòria del jutge Manuel García-Castellón en què preguntava als fiscals si la companyia havia d’estar a la causa com a investigada o com a perjudicada. De fet, es van paralitzar les declaracions com a investigats tant del president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, com les d’altres directius i exdirectius a l’espera de conèixer quina era la situació processal de la companyia.

Ara el jutge haurà de decidir si atén aquestes peticions d’imputació del Ministeri Públic

D’aquesta manera, en el cas que aquestes tres peticions siguin ateses per l’instructor, la de Repsol i CaixaBank en el marc de la peça separada 21, les tres companyies se sumarien a la llista d’imputats en la qual hi ha de fet ja alguns dels principals responsables o exdirectius de cada una, com ara Isidre Fainé (CaixaBank) o Antoni Brufau (Repsol) per presumpte espionatge a Sacyr.

Concretament, en el cas de l’elèctrica, un dels últims passos que l’Audiència Nacional ha acordat és la imputació del seu president i de tres directius pels delictes de suborn actiu, delicte contra la intimitat i falsedat en document mercantil pels encàrrecs presumptament il·lícits encomanats al comissari com és el presumpte espionatge al president d’ACS, Florentino Pérez.

tracking