SEGRE

COVID 19

Argimon: "La mascareta, almenys fins a la primavera"

Avisa d’una possible confluència de grip i Covid-19

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, compareix al Parlament per explicar la situació de la pandèmia.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, compareix al Parlament per explicar la situació de la pandèmia.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha previst que l’ús de les màscares continuarà sent necessari, almenys, durant la tardor i l’hivern perquè "és l’època dels coronavirus".

En un Esmorzar Sociosanitari organitzat per Europa Press aquest dimecres, Argimon ha advocat per ser "cauts i previnguts" en els propers mesos i ha avisat d’una possible confluència de la grip i el Covid-19.

"L’any passat no vam veure grip, no vam veure VRS --virus respiratori sincitial--, i ara estem veient virus respiratori sincitial. Veurem què passa amb la grip", ha insistit el conseller.

Així mateix, ha aclarit que, en aquesta confluència de malalties que pot donar-se a la tardor i hivern, la incidència del Covid-19 "no serà la mateixa" que la registrada en el mateix període de l’any anterior amb l’impacte de la segona i la tercera onada.

En aquest sentit, el conseller ha reivindicat que estan realitzant "més proves que mai" per determinar si es tracta d’un cas de grip o d’un cas positiu de coronavirus.

En ser preguntat per quan preveu que deixarà de ser obligatori l’ús de la màscara, Argimon ha descartat concretar una data exacta però ha avançat que l’escola serà el primer lloc en el qual es deixarà de portar.

"DOS REALITATS"

El conseller ha mostrat la seua preocupació davant d’un canvi d’actitud de la població davant la pandèmia, com ha succeït aquest estiu amb l’impacte de la cinquena onada que ha derivat en "dos realitats": la sanitària i la del carrer.

Sobre els botellones, el conseller ha descartat que hagin suposat un repunt en la incidència de la pandèmia a Catalunya i ha destacat que la tendència de descens s’ha mantingut malgrat aquestes reunions il·legals al carrer.

TERCERES DOSIS

La Comissió de Salut Pública, en la que estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, va acordar a començaments d’octubre administrar-ne una tercera dosi de la vacuna contra el Covid-19 de Pfizer o Moderna a majors de 70 anys a partir del 25 d’octubre, que s’inocularà juntament amb la vacuna de la grip.

En ser preguntat per aquestes dosis de reforç, Argimon ha afirmat que, per a ell, és "necessari vacunar en global" als països en vies de desenvolupament que encara tenen una cobertura vacunal baixa abans d’administrar terceres dosis a la població general.

tracking