SEGRE

COVID 19

Sanitat es mostra "preparada" per vacunar els menors de 12 anys quan ho autoritzi l'EMA

La ministra de Sanitat, Carolina Darías

La ministra de Sanitat, Carolina DaríasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que Espanya està "preparada" per vacunar contra la COVID-19 els menors de 12 anys quan ho autoritzi l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglès).

En roda de premsa aquest dimecres després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), la ministra ha defensat que Espanya "no anirà al marge de l’EMA". "Estem preparats per quan això es produeixi (l’autorització). Les comunitats autònomes continuen realitzant el mateix treball excel·lent que han fet fins ara", ha assenyalat.

A més, Darias ha recordat que el Ministeri es troba en "un procés de revisió contínua" per saber quins grups incorporar al programa de vacunació amb la dosi addicional. "Diverses comunitats han comunicat que tots els usuaris de les seues residències ja han rebut la tercera dosi", ha avançat.

Mentrestant, la ministra considera que les mascaretes "han arribat per quedar-se", almenys aquesta tardor davant de la incertesa amb la grip. "El que sí que tenim clar és que almenys durant un temps seguiran amb nosaltres", ha defensat.

Darias ha celebrat la "tendència descendent" en la pandèmia, amb una incidència de 41 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies, unes dades que no es veien des de juliol de 2020, després del confinament. En l’última setmana s’ha produït una reducció del 15 per cent en els nous casos, en comparació amb la incidència de 54 registrada la setmana passada.

La tendència és a la baixa en tots els grups d’edat, encara que els menors de 12 anys, és a dir, els no vacunats, són els que presenten una incidència més gran. "La resta està per sota o al voltant de la mitjana nacional", ha explicat.

Així mateix, l’ocupació hospitalària continua descendint. En comparació amb anteriors onades, l’ocupació a UCI és "gairebé tres vegades menor" i "deu vegades menor" en morts per COVID-19.

Fins al moment, a Espanya s’han emès un total de 27 milions de certificats COVID Digital de la Unió Europea, i fins 3,2 milions de persones han entrat al nostre país gràcies a aquest document, segons les dades aportades per la ministra.

tracking