SEGRE

POLÍTICA JUSTÍCIA

Aval del Congrés als candidats al Constitucional malgrat la polèmica

Amb els únics vots de socialistes, populars i Podem i la plantada d'ERC i PNB || Els jutges Arnaldo i Espejel, postats en qüestió per la seua connexió amb el PP

El candidat del PP a un dels llocs del TC, Enrique Arnaldo, amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet.

El candidat del PP a un dels llocs del TC, Enrique Arnaldo, amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet.EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Nomenaments del Congrés va avalar ahir la idoneïtat dels quatre candidats per renovar el Tribunal Constitucional (TC) amb els vots de PSOE i PP, que van defensar el seu acord, i Podem, que va guardar silenci en el debat. ERC i el PNB no van participar en la jornada com a crítica perquè siguin socialistes i populars els dos partits que han elegit els nous membres. Vox i Ciutadans es van absentar de la votació, que van qualificar de “teatret” i “traïció”.

Al final, la Comissió va aprovar els magistrats amb 242 vots a favor i cap en contra gràcies als partits majoritaris. Els candidats socialistes, Juan Ramón Sáez i Inmaculada Montalbán, van aconseguir el suport sense polèmica, mentre que els presentats pels populars, Concepción Espejel i Enrique Arnaldo, es van haver d’esforçar a defensar la seua independència enmig de la polèmica que els envolta. Espejel, que va ser apartada del cas Gürtel pels seus presumptes vincles amb el Partit Popular i suposada falta d’imparcialitat, va negar aquests extrems i també que sigui amiga de l’exdirigent popular María Dolores de Cospedal.

Per la seua part, Arnaldo va evitar comentar les seues polèmiques converses amb el presumpte capitost del cas Lezo de corrupció de l’expresident madrileny Ignacio González. A més, va negar tenir relació amb la Fundació FAES, lligada al Partit Popular, i va dir que “només va participar en fòrums tècnics”. Va defensar amb vehemència la seua independència, assegurant que mai no ha militat en cap partit.

“No soc més digne que cap de vostès però tampoc menys. No soc més honrat que cap de vostès però tampoc menys”, es va defensar.

Llum verda al relleu al Tribunal de Comptes

La Comissió de Nomenaments del Congrés va donar el vistiplau ahir també als sis candidats pactats pel PSOE i el PP per formar parteix del Tribunal de Comptes, però ho va fer únicament amb el suport d’aquests dos partits i Unides Podem.

La que es preveu nova presidenta, Enriqueta Chicano, va rebutjar que la fiscalització i la causa per la despesa exterior realitzada pel Govern per promocionar el procés independentista fos “un abús de dret”.

tracking