SEGRE

Una diputada diu que va ser treta del Govern de Johnson per ser musulmana

Va decidir no dir res sobre aquesta situació després de rebre l’advertència que la seua carrera i reputació quedarien "destruïdes" si en parlava

Una diputada diu que va ser treta del Govern de Johnson per ser musulmana

Una diputada diu que va ser treta del Govern de Johnson per ser musulmanaEFE/EPA/ANDY RAIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una diputada conservadora britànica afirma que va ser retirada a començaments de 2020 del seu lloc ministerial en el Govern de Boris Johnson per ser musulmana, segons revela aquest diumenge el diari "The Sunday Times".

Nusrat Ghani, de 49 anys, era secretària d’Estat de Transport, però va ser substituïda en un ajustament del Govern que va fer Johnson el 2020, segons el rotatiu, que treu aquesta informació enmig de la polèmica sobre el "Partygate", l’escàndol sobre les festes celebrades en la residència oficial de Downing Street durant la pandèmia.

D’acord amb Ghani, un encarregat de la disciplina parlamentària del partit li va dir que alguns col·legues se sentien incòmodes perquè ella era musulmana, una cosa que pel que sembla va ser abordat en una reunió en la residència de Johnson, agrega el "Sunday Times".

"Em vaig sentir humiliada i indefensa", va assenyalar la diputada, en una declaració que publica el dominical.

Ghani va admetre que va decidir no dir res sobre aquesta situació després de rebre l’advertència que la seua carrera i reputació quedarien "destruïdes" si en parlava.

"Quan el primer ministre em va dir que volia que marxés del Govern en l’ajustament de febrer de 2020, em vaig sorprendre però entenia que era la realitat de la política", va afegir.

Poc després, la diputada, que representa a la circumscripció de Wealden (sud d’Anglaterra), va saber que l’ésser musulmana va resultar ser un problema quan va preguntar a un responsable de la disciplina del partit les raons per les quals havia estat substituïda de l’Executiu.

Els mitjans identifiquen avui Mark Spencer com l’encarregat de la disciplina que va parlar amb la diputada.

En aquest sentit, Spencer va qualificar de "totalment falses i difamatòries" les afirmacions de Ghani.

Entre altres coses, la parlamentària també va revelar que l’havien criticat per no ser lleial al partit en no fer un esforç més gran a l’hora de defensar a la formació d’acusacions d’islamofòbia.

Fa dos anys, un informe sobre suposats casos d’islamofòbia en el Partit Conservador va analitzar més d’1.400 queixes, però no va trobar proves d’"inslamofobia institucionalitzada" en la formació.

Aquestes revelacions s’afegeixen a les denúncies del diputat conservador William Wragg, president del comitè d’Administració Pública i Assumptes Constitucionals de la Cambra dels Comuns, de què el Govern ha provat de fer xantatge a ells i intimidar legisladors crítics, amb Johnson pel "Partygate".

Wragg ha sol·licitat una reunió amb la Policia en els propers dies en la Cambra dels Comuns.

Johnson va dir el dijous que no havia vist "proves" de xantatge i intimidació contra diputats "tories" (conservadors) descontents amb la seua gestió.

A més de les denúncies de Wragg, el diputat Christian Wakeford, que va decidir passar-se del Partit Conservador al Laborista (en l’oposició), va assenyalar recentment que els encarregats de la disciplina parlamentària dels "tories" li havien advertit que podia perdre un finançament per a un nou col·legi en la seua circumscripció -Bury South (nord d’Inglaterra)- si no donava suport al Govern.

tracking