SEGRE

Edgar Suñol: «Vaig convertir un 'hobby' en la meva pròpia sortida professional»

L’Edgar treballava als matins i aprofundia, a les tardes, en la seva afició per reparar aparells electrònics. Amb una demanda de peticions a l’alça, va decidir deixar-ho tot i muntar la seva pròpia empresa. Mira al futur amb optimisme i amb ganes de créixer.

Edgar Suñol: «Vaig convertir un 'hobby' en la meva pròpia sortida professional»

Edgar Suñol: «Vaig convertir un 'hobby' en la meva pròpia sortida professional»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Parla’ns de l’empresa

iReparo és una empresa que ofereix solucions en telefonia mòbil i tauletes des de fa mes de 7 anys a Lleida. La nostra activitat principal és la reparació de dispositius, ja siguin telèfons mòbils, tauletes o ordenadors. Un dels elements que ens caracteritza i que els clients ens valora més és el temps a oferir les solucions als problemes que tenen ja que, a través d’un sistema de reserva de cita prèvia, mirem de garantir el mínim temps possible en la seva reparació. A més, l’any passat vam començar a oferir formacions per a empreses i molt aviat començarem a fer el mateix per a particulars. Es tractarà de cursos que es basaran en la millora de l’ús dels nostres dispositius per tal de treure’n el màxim rendiment.

Què creus que us diferencia de la competència?

La paraula que ho englobaria tot seria temps. Creiem que és el valor afegit més gran i alhora determinant que ens diferencia de la resta, ja que oferim opcions per tal de tenir el dispositiu reparat al moment o sota cita prèvia. Afegiria, a més, que tenim una bona política de comunicació amb els clients i que no tanquem als migdies, per la qual cosa molta gent aprofita aquestes hores per reparar els seus aparells.

Com va sorgir la idea?

Doncs la veritat es que tot prové d’un hobby que tinc des de petit. Sempre m’havia agradat muntar i desmuntar tot tipus d’aparells, i la curiositat em va portar a aprofundir en la reparació dels primers telèfons iPhone. Els primers que vaig arreglar van ser els models 3G d’amics i familiars. Gaudia fent-ho, així que, a poc a poc, vaig plantejar-me la idea d’oferir aquest servei. D’aquesta manera, l’any 2012 i a través d’una pàgina web que em vaig fer jo mateix, vaig començar a tendir cap a aquest sector, que m’ha portat fins aquí.

Quan decideixes fer el pas de muntar la teva pròpia empresa?

Va ser al moment en què el volum de peticions va ser tan elevat que no podia atendre tots els requeriments. No tenia temps suficient. Així vaig decidir fer un canvi important a la meva vida. Vaig deixar la feina que tenia als matins, vaig buscar un local petit on poder atendre totes les peticions personalment i em vaig començar a dedicar al 100% al meu projecte. He de dir que en aquell moment era un sector amb una altíssima demanda.

Et consideres emprenedor?

Sí, crec que en el meu cas vaig trobar-me en un moment en el qual el meu hobby, allò amb què em podia passar tardes senceres, en realitat era una sortida laboral emergent amb molta demanda. Vaig aprofitar- ho amb prou empenta per arribar fins aquí. Però estic segur que si no hagués estat en aquest sector ho hauria provat en un altre, ja que tinc clar que un emprenedor ha de fer allò que l’apassioni, lluitar pel seu projecte i creure-hi per tirar-lo endavant.

Quins són els reptes als quals us enfronteu actualment?

Els principals reptes tenen a veure amb els canvis tecnològics i tota la innovació que els envolta. S’ha de tenir en compte que treballem en un sector on cada pocs mesos hi ha novetats i millores, per la qual cosa necessitem estar sempre alerta dels canvis que proposa cada marca, així com les tendències de futur. De cara al futur més immediat, un dels reptes a què ens enfrontem és mirar d’oferir els nostres serveis de forma encara més ràpida.

Com ha evolucionat l’estructura de l’empresa?

Fins fa 2 anys la meva funció a l’empresa era la de reparar aparells, gestionar comandes, atenció al públic, treballar la publicitat i una llarga llista de tasques. Avui la meva feina es basa més en la gestió de l’empresa, com coordinar caps de taller i personal de botiga per tal de solucionar problemes que van sorgint dia a dia. I, és clar, mirar de fer créixer iReparo.

PIMEC Joves què t’aporta?

El que més m’agrada de PIMEC Joves és l’enriquiment de les xerrades que organitzen, acostumo a anar-hi sovint. Són molt interessants i les recomano a tothom! Així mateix, m’agrada molt compartir experiències amb altres emprenedors i poder debatre temes que ens trobem en el dia a dia en el món empresarial. Veure que no estàs sol és important!

tracking