SEGRE

El portàtil, endollat o desendollat?

Us acabeu de comprar un nou portàtil i el primer que us fa patir és saber quant aguantarà la bateria. El primer gran dubte: cal tenir-lo sempre endollat?

El portàtil, endollat o desendollat?

El portàtil, endollat o desendollat?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ordinadors portàtils han tingut, gràcies al teletreball, una segona vida. Semblava que desapareixerien a favor de les tauletes i derivats, però la venda de portàtils s’ha disparat de nou. De motius n’hi ha molts, però els principals són: canvi per falta de potència o canvi per falta de capacitat de la bateria. El cert és que la vida útil de les bateries sol decaure amb el pas del temps, de manera que, el vell portàtil que al principi aguantava sis hores desendollat, avui només aguanta uns pocs minuts, i això condiciona excessivament el motiu principal d’aquest aparell, que és la ubiqüitat. Avui us explicarem com podeu protegir la bateria dels vostres portàtils per tal de treure’n tot el rendiment possible. Som-hi.

Puc deixar el portàtil sempre endollat?

La resposta, evidentment, és que sí. I és recomanable? No. Els sensors dels ordinadors portàtils aturen la càrrega quan la bateria arriba al 100%, per la qual cosa tindrem la seguretat d’evitar danys per sobrecàrregues. Però tenir el portàtil sempre endollat reduirà considerablement la seva vida útil, ja que les bateries, normalment de liti o de polímer de liti, tenen el nivell ideal i òptim de capacitat al voltant del 50%. És a dir, que per mantenir una vida de la bateria al més sana possible convé carregar-la al màxim i anar-la descarregant, un equilibri que no tothom pot complir, ja que per rendiment o espai de treball podem requerir tenir-lo constantment endollat o no. Si ho fem així podrem augmentar els cicles de càrrega dels 500 habituals als 2.000.

Trucs per tenir una bateria sana i llarga

Si us acabeu de comprar un portàtil segurament tindreu la cura d’anar carregant i descarregant amb cura el vostre nou aparell, com si fos una obsessió. Us recomanem no patir-hi gaire, ja que estan creats i preparats per a la vida mòbil. En tot cas, sí que us donarem tres consells. El primer és que si us heu de moure i treballar desendollats, aprofiteu per tenir-lo carregat al 100% les hores prèvies. El segon, és que si el necessiteu tenir sempre endollat, posar un límit de càrrega al 50%. De manera que, endollat, només carregarà la meitat de la bateria, que és el nivell òptim per allargar-li la vida útil. Ho trobareu en aplicacions externes. I el tercer, que no espereu que s’esgoti la bateria completament.

tracking