SEGRE

TECNOLOGIA

Lleida, capital de l'enginyeria robòtica

Un total de 257 estudiants participen en el torneig classificatori de la First Lego League

Lleida, capital de l’enginyeria robòtica

Lleida, capital de l’enginyeria robòtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El campus de Cappont de la UdL s’ha convertit avui en l’epicentre català de l’enginyeria robòtica. L'Escola Politècnica Superior (EPS) ha organitzat la sisena edició del torneig classificatori de la First Lego League (FLL), una competició per a estudiants de 10 a 16 anys, i la segona edició de la Jr. First Lego League, dirigit a nens de 6 a 9 anys. Els equips Royal Robotix (Vilafranca del Penedès) i Maik Wolvineers (Girona) s’han proclamat guanyadors del concurs, la qual cosa els obre les portes per competir a la gran final estatal de la FLL, que se celebrarà el proper 18 de març a Logronyo. Al seu torn, la final espanyola dóna l’oportunitat de participar en diversos tornejos internacionals als Estats Units, Dinamarca, la Gran Bretanya o Austràlia.

L’esdeveniment ha reunit 37 equips procedents de les comarques de Lleida, Barcelona, Girona i la Franja de Ponent, amb un total de 257 nens i joves de 32 col·legis i instituts. Feia temps que els equips es preparaven. Per competir, havien de presentar un projecte científic referent a un repte real que llança l’organització i que havien de defensar davant d’un tribunal d’experts. En la present edició, el repte es deia Animal Allies i els equips havien de plantejar solucions innovadores que millorin les relacions entre persones i animals, tant domèstics com salvatges (conservació d’espècies en perill, alimentació, transport, gestió de purins, etc). En la segona fase del concurs, els equips havien de construir un robot mitjançant el sistema Lego Mindstorms, cosa que els ha permès prendre part de la prova de robòtica en la qual han hagut de resoldre una sèrie de missions diferents en tres rondes de dos minuts i mig.

“Estem molt satisfets de la gran participació i del nivell dels estudiants”, ha afirmat Fernando Guirado, professor de l’EPS i un dels organitzadors de la FLL a Lleida, un esdeveniment que ha mobilitzat prop de 1.500 persones.

tracking