SEGRE

EMERGÈNCIES BALANÇ

La pobresa energètica dispara els focs en habitatges, un cada dia

Aquest any han mort tres dones en focs a Juneda, la Seu d’Urgell i Alcarràs || Espectacular incendi de xemeneia sense ferits ahir en un edifici a Sort

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers han treballat en 342 incendis en habitatges a la província de Lleida aquest 2016, amb dades fins al 31 d’octubre, cosa que n’implica més d’un al dia. Aquest tipus d’incendis es dupliquen quan arriba el fred, de manera que els Bombers van presentar ahir a Lleida una campanya de consells de seguretat a la llar. Segons van explicar Josep Perna, cap de l’àrea de Prevenció i Gestió, i Juanjo Bellostas, cap de l’àrea d’Operacions, la majoria d’aquests focs s’originen per negligències, especialment per la mala utilització d’electrodomèstics, calefactors amb roba a prop, xemeneies brutes o amb material combustible a prop o distraccions amb els fogons de la cuina.

Precisament ahir a la tarda els Bombers van apagar un aparatós foc de xemeneia en un immoble de l’avinguda Diputació de Sort. La teulada va resultar afectada però no hi va haver ferits. Fins al lloc es van desplaçar sis dotacions i els veïns van sortir dels seus domicilis preventivament.

Respecte a les xemeneies, els Bombers van llançar un missatge perquè els seus propietaris les netegin una vegada a l’any. Segons Bellostas, el boom de la construcció, sobretot al Pirineu, va fer que moltes xemeneies es construïssin de forma defectuosa i que els focs es propaguin amb facilitat per la teulada, especialment si és de fusta. Van alertar que la gent gran és el col·lectiu més vulnerable en aquest tipus d’incendis ja que poden tenir més problemes de mobilitat. A la província tres dones han perdut la vida en incendis als seus domicilis aquest any. Van ser una dona de 70 anys de la Seu d’Urgell al març, una altra de 57 anys d’Alcarràs a l’abril i una altra de 88 anys a Juneda al maig.

Precisament ahir, el sindicat UGT va alertar que la pobresa energètica, que pateix al voltant d’un 10% de la població, és una de les causes que són darrere de l’augment d’incendis. UGT va demanar que les administracions detectin els casos per combatre-la.

Incendi de xemeneia ahir a la tarda en un edifici de Sort.

Incendi de xemeneia ahir a la tarda en un edifici de Sort.

tracking