HOQUEI OK LLIGA

Segellen bitllet per a la Copa

El Llista venç a la pista del Palafrugell i serà entre els vuit equips que disputaran el torneig a la Corunya || Dos gols de Vives, decisius per emportar-se el triomf d'una pista molt complicada

Els jugadors del Lleida Llista celebren el triomf al vestidor del Municipal de Palafrugell.

El Llista disputarà la Copa del Rei al guanyar ahir a la complicada pista del Palafrugell (1-2) i sumar els punts que necessitava per segellar la seua presència en un torneig que es disputarà a la Corunya el 2021, després que l’última edició es cancel·lés per la pandèmia de Covid-19. A més, la victòria permet al conjunt d’Albert Folguera mantenir-se a la zona alta de la taula, empatat amb el Reus.

El partit va començar amb els habituals minuts de tempteig, en els quals els porters amb prou feines van haver d’intervenir. Però als 8 minuts va arribar el primer gol, obra d’Oriol Vives després de trobar el pal curt del porter local en un contraatac. El 0-1 va fer que el Palafrugell es despertés i comencés a crear oportunitats. D’aquesta forma, als 14 minuts va estar molt a prop d’aconseguir l’empat, però la bola es va estavellar al pal de la porteria defensada per un enorme Martí Serra. Als 17 minuts, el Llista va aconseguir el 0-2 després que Vives aprofités un rebot a la xarxa de fons. Malgrat les protestes dels jugadors locals, el gol va pujar al marcador per encarrilar el triomf lleidatà. Però tot just 30 segons després el Palafrugell va retallar diferències amb un gol d’Abeal. Els locals fins i tot haurien pogut empatar abans del descans, però Martí Serra va aturar un penal que va ser molt protestat pels lleidatans.

En els primers compassos de la segona meitat, els gironins van sortir molt intensos, provocant diverses ocasions de gol, però la defensa lleidatana es va mostrar segura en tot moment. El Llista va anar calmant el matx, amb atacs llargs i buscant la seua millor opció. Els locals van apujar la seua agressivitat defensiva i les faltes es van anar igualant, encara que cap dels dos equips va superar les 8. En la recta final del partit hi va haver menys control, amb un joc d’anada i tornada, amb els porters aconseguint imposar-se. En el minut 20 hi va haver un possible penal sobre un Jepi Selva molt perillós en les seues diagonals, però els àrbitres no van voler assenyalar-ho.

A mesura que s’atansava el final del duel, els porters van anar guanyant en protagonisme, amb dos grans parades de Serra i Luzón.

L’última opció va ser per al Palafrugell, que va retirar el porter a falta de 8 segons, però no va aconseguir trobar la porteria del Llista.

Els de Folguera van tancar amb aquest triomf un 2020 atípic i tenen previst reprendre la competició el 10 de gener rebent el Lloret, que ahir va perdre per un clar 4-8 davant del Reus.