basquet

Soferta primera victòria del Cadí la Seu

El conjunt urgellenc s’estrena amb un agònic triomf sobre el Gipuzkoa, que no va tombar fins a l’últim minut

La portuguesa Luiana Livulo intenta evitar una cistella d’Astou Traoré.

El Cadí la Seu va haver de patir de valent per estrenar el seu caseller de victòries de la temporada. Ho va fer després de batre el Gipuzkoa (66-62) en un partit que no es va resoldre fins a l’últim minut i en el qual la pèssima actuació arbitral va descentrar completament les urgellenques, incapaces de segellar la victòria fins al final.

Després de donar la cara davant del campió cinc dies abans, l’equip de Joan Carles Pié volia brindar a l’afició la primera victòria a la Lliga i repetir l’actuació de fa una setmana davant del Girona, que li va permetre alçar la seua segona Lliga Catalana consecutiva. Al davant tenia un Gipuzkoa experimentat que va començar manant en l’electrònic (0-5 i 2-7). El Cadí va saber reaccionar i va arribar al final del quart amb avantatge (15-12), encara que les sensacions no eren bones.

Els àrbitres van castigar el tècnic urgellenc al descans per protestar al túnel de vestidors

En el segon període, la situació va canviar i un parcial de sortida de 10-4, amb Meiya i Brunckhorst portant la batuta ofensiva, les lleidatanes van elevar la renda fins als 9 punts (25-16), que van ser 11 al tall del descans (35-24). Va ser un quart en el qual les decisions arbitrals, amb un criteri desigual a l’hora d’assenyalar les personals a un i equip i a l’altre, van impedir que el partit quedés més franc per a les locals.

El festival dels col·legiats es va allargar al túnel de vestidors, on van assenyalar una tècnica a Pié que va permetre al Gipuzkoa reprendre el partit amb un tir lliure. Va ser l’inici de la recuperació de les donostiarres, que amb un parcial de 0-8 es van situar a un sol punt (35-34). El Gipuzkoa va arribar a empatar el partit i fins i tot es va situar momentàniament al davant en el marcador (44-46) poc abans del final del penúltim assalt, que acabaria en empat a 46. Quedaven 10 minuts i tot estava encara per decidir.

El Cadí va buscar la seua millor referent aquest diumenge , Tirera Meiya, que amb vuit punts, quatre dels quals des del tir lliure, va mantenir el seu equip a la superfície davant d’un rival que no es va rendir mai, liderat per l’exurgellenca Astou Traoré, autora de 25 punts. A poc més de dos minuts i mig per al final, el Gipuzkoa dominava 58-60, fins que una cistella de Bahí tot just tornar a la pista i un triple de Tània Pérez van capgirar el marcador (63-60). El tècnic visitant va parar el matx. No va servir de res, ja que una altra cistella de Bahí (65-60) va deixar ja el duel dat i beneït.