I ara, el City

El Barça escombra el Deportivo el dia de la tornada de Messi, que va tancar el compte amb el quart gol, al cap de poc d’entrar al camp a l’inici de la segona part || Luis Enrique va tornar a jugar amb tres defenses després d’enviar Aleix Vidal a la grada per setè cop

Messi celebra el seu gol al costat de Neymar, Paco Alcácer i el francès Digne.

El FC Barcelona va golejar ahir el Deportivo (4-0) en un partit que als blaugranes els va resultar incòmode en el primer temps però plàcid en el segon, en el qual l’equip gallec va perdre un jugador per una expulsió i va patir un calvari per arribar al final. Rafinha va marcar dos gols i un altre Luis Suárez, a més dels dos pals que van firmar l’uruguaià i Neymar, i amb un 3-0 el Barça va tancar el partit en els primers 45 minuts. Posteriorment va entrar Leo Messi, després d’una lesió que l’ha tingut fora de l’activitat des del 21 de setembre. L’argentí va arrdonir la tarda amb el quart gol (4-0). Al Barça li va costar adjudicar-se el partit en el primer acte, davant d’un Deportivo molt defensiu. Bon plantejament de Gaizka Garitano per tancar espais i fer espès el partit a un Barça que, davant de l’absència dels seus dos laterals per lesió (Sergi Roberto i Jordi Alba), va provar un dibuix amb tres defenses (els centrals

Mascherano

Alcácer va tenir minuts en el segon període, però continua negat amb el gol i va fallar diverses ocasions

Dos gols de Rafinha i un de Luis Suárez van sentenciar el partit abans del descans

, Piqué i Mathieu) i Luis Enrique va enviar Aleix Vidal a la grada per setena vegada. En el moment en què el Barça estava prenent el pols al partit i a la seua nova disposició, una centrada de Rafinha va connectar-la de volea Neymar i la pilota va acabar al travesser. A Luis Suárez la pilota rebutjada li va arribar alta i la seua rematada de cap, gairebé amb el porter batut, va acabar per damunt del travesser. La producció blaugrana estava sota mínims i al Deportivo no li costava gaire tocar la pilota i fins i tot crear perill, especialment per la banda dreta, a la zona de Digne. Així, al quart d’hora, el Dépor va tenir dos bones aproximacions, en sengles robatoris de pilota de Mosquera després d’una pèrdua de Digne que l’equip gallec no va saber concretar en res de profit. El Barça va trobar el premi en una jugada treballada de Rafinha, que, a pesar de ser objecte de falta, va protegir la pilota, la va jugar amb Luis Suárez i aquest la va enviar en profunditat, i el brasiler, amb un fort xut amb la dreta, va marcar en una acció en la qual Lux hauria pogut fer alguna cosa més (1-0). En el minut 37, el Barça va donar una bona estocada amb una falta llançada per Neymar en la qual Piqué va rematar de cap, Lux va rebutjar la pilota, que va caure als peus de Rafinha i aquest va tornar a marcar (2-0). Abans de concloure el primer temps, una altra passada de Neymar, aquest cop a Luis Suárez, va ser l’origen del tercer gol. L’uruguaià, amb un gran moviment, es va desfer del seu marcador i amb un lleu toc va orientar la pilota per a un xut fort i precís amb l’esquerra (3-0). Ja en el temps afegit, Suárez va xutar a la base d’un pal. En el segon temps, va cedir el seu lloc a Paco Alcácer. Després del descans, al cap de deu minuts, el Barça va asfixiar el Dépor i Luis Enrique va treure Messi perquè jugués minuts de cara el partit de Champions contra el City. En la segona pilota que va tocar l’argentí, després d’una passada precisa de Neymar, va firmar un fort xut amb l’esquerra i un gran gol (4-0). En el minut 61, un contraatac iniciat per Neymar va acabar en Messi, que es va empatxar de pilota i va buscar la porta quan ja tenia massa jugadors tapant-li tots els forats. En un forcejament en la lluita per una pilota i per guanyar la posició, en el 64, el capità del Deportivo Laure va deixar anar el colze a Neymar, la qual cosa li va valer l’expulsió amb roja directa. Denis Suárez, que havia entrat per Rafinha, va tenir claríssimes oportunitats de marcar i va enviar un xut a un pal. Lux, poc després, va treure una pilota impossible en un xut d’Alcácer. La pressió blaugrana va resultar aclaparadora. Lux una altra vegada, davant d’un xut de Messi, va evitar el cinquè a menys de deu minuts per al final. El partit va acabar amb una ovació per a un Paco Alcácer negat davant del gol i que va tornar a desaprofitar una última ocasió.