EL MILLOREL PITJOR

Ni idees ni direcció

L’Actel Força Lleida cau a la pista de l’Osca i encaixa la cinquena derrota en les últimes sis jornades || L’equip lleidatà pateix l’absència d’un líder en la direcció de joc

Nevels va actuar molts minuts de base, cosa que va afectar el seu poder ofensiu, especialment a la primera meitat.

Dura derrota, la que va encaixar ahir l’Actel Força Lleida a la pista del Magia Osca (77-67). Més per la imatge que pel resultat final, que significa la cinquena derrota en les últimes sis jornades. Va quedar clar que la marxa de Papantoniou ha afectat més de l’esperat i que l’equip no va tenir ahir les idees clares en la direcció de joc, malgrat el fugaç debut de Williams –només va jugar 54 segons–. Els de Comenge es queden així despenjats de la zona de play- off, que està ara a una victòria de diferència. I toca visitar una altra de les pistes complicades de la LEB Or, la del Breogán.

Va començar molt fred l’Actel Lleida, tant com l’ambient del Palacio de los Deportes. Amb Rubín de Celis en la direcció i Sutina i Nevels a les ales, un perímetre sense centímetres. El nord-americà, que havia brillat en els dos últims partits, va estar molt desencertat en els primers compassos. Sense el seu perill, el Peñas es va trobar molt més còmode i va començar a dominar de la mà de Fontet, tant que va haver d’entrar Alzamora per frenar-lo. La paciència de Comenge va acabar amb el 21-13 amb un triple de Gunjina, després del qual va demanar temps. Imatge molt fluixa la del Lleida en aquests primers compassos. El tècnic fins i tot va donar entrada al del planter Bergadà davant de la segona falta de Nevels. Un triple de Sutina va suavitzar el mal primer quart, que va acabar 21-16 amb Williams ja sobre la pista. Bergadà va tornar com a base en l’arrancada del segon quart, encara que no va tardar a rellevar-lo Nevels, que continuava sense veure cistella. Després va tornar Rubín de Celis i entre aquest ball de bases els oscencs mantenien una còmoda diferència al marcador davant d’un Actel Lleida desconegut. Un triple de Marc Martí va ajustar lleugerament el partit, però de nou els locals es van estirar gràcies a l’encert exterior de Gintvainis i Gunjina, que va situar una diferència de 10 punts (37-27), i Comenge va haver de tornar a parar el partit. No hi havia manera d’asserenar el joc.

La valentia de Comenge en la utilització d’un jugador del planter com Bergadà en la direcció del joc

El Peñas Osca ho aprofitava per castigar al màxim els lleidatans. En els últims compassos semblava que l’Actel Lleida recuperava lleugerament la tranquil·litat, però va ser un miratge. Un triple de Gintvainis sobre la botzina deixava la segona meitat molt costa amunt per als de negre, una altra vegada deu punts per sota (42-32). Els homes importants dins de l’equip no estaven apareixent. Nevels va acabar la primera meitat sense anotar, igual que Mbaye, mentre que Demétrio només comptava amb un triple. Era la segona unitat la que estava prenent el comandament. De fet, Alzamora era el màxim anotador (8 punts). Així queda tot dit.

No van començar bé les coses al tercer quart, amb la cistella de Gintvainis que suposava la màxima de 12 punts per als oscencs. Tanmateix, en els moviments de Nevels ja començava a veure’s que el nord-americà s’havia retrobat. Ell sol es va posar l’equip a l’esquena per estrènyer el marcador fins al 49-44. Però va saber respondre l’equip local amb un parcial de 7-0, liderats per Bulic, Fontet i, qui si no, Gintvainis. De nou 12 punts per sota (56-44). A l’Actel se li acabava el temps i també se li acabaven les idees, més enllà de pilota a Nevels i a esperar la seua inspiració, que va servir per entrar en els últims deu minuts amb un desavantatge de 9 punts (61-52).

Semblava que sortia alguna cosa després que els àrbitres empenyessin a favor de l’Actel Lleida en l’inici de l’últim quart, sempre amb les seues ganes de protagonisme. Però només va ser un altre miratge. No va tardar el Peñas a reaccionar i abans d’arribar als últims cinc minuts es va situar 11 a dalt per aconseguir després d’una cistella de Fontet als 13 (68-55).

Nevels va seguir amb la seua guerra particular, però els aragonesos no estaven disposats que ningú els arrabassés una de les poques alegries de la temporada. Va mantenir a ratlla l’Actel Lleida en uns últims minuts de més cor que cap i va batre els de negre, que van encaixar la cinquena derrota en les últimes sis jornades (77-67). Queden despenjats ja de la zona de play-off per l’ascens.