L'EFAC perdona i ho paga

L’EFAC va perdonar a la primera meitat, quan podria haver sentenciat || Amb la derrota, la segona en tres partits, els roig-i-negres s’allunyen del liderat

El jugador de l’EFAC Almacelles Òscar Canadell supera la pressió d’un contrari amb un company al fons.

Pas enrere de l’EFAC Almacelles en la pugna per les dos primera places. L’equip de David Giménez va caure en un intens partit a Igualada per 2-1. L’Igualada va saber remuntar el gol inicial d’Héctor Badía i, en una segona part més tosca i travada, va acabar quedant-se amb tres punts molt valuosos en el seu camí cap a la permanència.

El partit va començar de la millor manera per als roig-i-negres, que es van avançar en la primera arribada clara amb una incursió d’Héctor Badía sobre la frontal i un xut que va superar la sortida del porter per dalt i va avançar l’EFAC.

Els visitants, amb el 0-1, pressionaven la sortida de pilota del rival, però els locals estiraven línies per arribar a l’àrea rival. Amb tot, la següent ocasió clara seria doble i per a l’EFAC, però ni Adrià ni Arnau van saber superar el meta Jordi.

En l’equador del primer temps, el joc es va animar amb transicions ràpides i menys lligaments, i en aquesta tessitura els lleidatans se solen moure millor. Així, a punt van estar de convertir el 0-2 en un mà a mà d’Arnau després d’una assistència d’Héctor Badía que va acabar fora. Els locals no podien frenar l’engranatge de l’Almacelles, però el guió canviaria, i de quina manera, a la segona part. Després d’uns 45 minuts de domini de l’EFAC, l’expulsió de l’entrenador local Dani Gimeno va avivar l’Igualada. I a penes en uns minuts els de l’Anoia van igualar la contesa (1-1). A partir d’allà, l’Igualada va passar a disputar els seus millors minuts i Jordi Chiné va haver de fer alguna intervenció de mèrit per salvar el seu equip. Amb els dos equips podent generar problemes al rival, sense renunciar cap a l’anada i tornada, l’EFAC Almacelles va optar per les jugades d’estratègia per apaivagar la insistència més intensa dels locals.

Però, a poc més de deu minuts per al final, Maliev va aprofitar un rebuig en un córner per avançar l’Igualada (2-1). Amb el resultat advers, els lleidatans van intentar abocar-se amb tot a la recerca de l’empat, però el que va arribar va ser un pal del local Isidre després d’un error en la sortida des de darrere. Jugant ja entre poc i res, ateses les constants interrupcions, l’Igualada va saber aguantar el resultat i l’EFAC es va haver de resignar a una derrota que l’allunya de Santboià, Balaguer i San Cristóbal.

“No hem sabut sentenciar i ho hem pagat” El tècnic de l’EFAC Almacelles, David Giménez, va lamentar la derrota del seu equip després del partit: “És una llàstima perquè a la primera part podríem haver sentenciat amb un 0-3. Ens hem avançat i estàvem bé jugant a la contra. Ens hem quedat dos vegades en l’un contra un davant del porter però no les hem aprofitat.”  “A la segona part, ells han aprofitat un parell d’errors darrere i ens han remuntat. És una pena perquè estàvem molt ben situats. Amb el 2-1, després ja ha costat molt perquè el joc no era fluid i ells perdien molt de temps”, va concloure