EL MILLOREL PITJOR

Adéu al ‘play-off’

El Lleida cau per la mínima davant del líder i pràcticament descarta les opcions d’accedir a la promoció d’ascens || L’equip va encaixar un gol aviat i va anar sempre a remolc

Peu de foto.Peu de foto.Peu de foto.Peu de foto.Peu de foto.Peu de foto.Peu de foto.Peu de foto.JORDI ECHEVARRÍA

Un gol tot just posar-se la pilota en joc del blaugrana Kaptoum va ser suficient per tombar el Lleida i deixar els blaus pràcticament sense opcions d’enganxar-se als quatre primers llocs que donen dret a jugar la promoció d’ascens. El líder, que amb la victòria davant del Lleida suma deu jornades sense perdre, cinc victòries consecutives i cinc més sense encaixar gols, en va tenir prou amb uns primers 20 minuts en què va desarborar els de Siviero. No només va marcar aviat el gol el Barça B, sinó que també va estavellar una pilota al travesser de Campos en el minut 22. Va ser l’última advertència seriosa d’un equip blaugrana que, a partir d’aquell moment, va mantenir un duel més equilibrat amb els blaus. Només a la segona part, amb el Lleida obligat a llançar-se a l’atac, es va veure alguna esperança dels lleidatans de poder puntuar, però sense pólvora a dalt, una cosa que no és nova aquesta temporada. L’empresa, ja difícil per si mateixa, es torna encara més complicada.

El Lleida no en tindrà prou amb la bona segona volta que ha signat. El llast d’aquest equip el carrega des de la primera volta i és de sobres conegut per tots (plantilla i entrenador nous, però sobretot retard en les obres de la gespa i partits ajornats que es van jugar quan l’equip ja estava a baix). Això sí, la reacció a la segona volta va ser per moments excel·lent, amb la incorporació, a més, de reforços molt útils com el de Marc Nierga, encara que en els últims partits la trajectòria es queda en bona, perquè se n’han anat molts punts pel camí. Normals, potser, si no hi hagués el dèficit de punts de la primera meitat del campionat. Irrecuperables a aquestes altures per a un equip que vol estar entre les quatre posicions de privilegi. Per això, el partit d’ahir va ser com una al·legoria del que ha sigut la temporada, salvant les distàncies. En els primers vint minuts, el Lleida va estar dubitatiu, gairebé a mercè d’un exuberant Barça B quant a joc i qualitat tècnica. I això que no comptava amb Aleñà o Marc Cardona (el lleidatà, letal a la primera volta al Camp d’Esports), que estaven convocats amb el primer equip.

El Barça B va sortir a toc de corneta i sense gairebé acomodar-se els espectadors ja es va veure amb l’1-0. Hi havia qui va dir amb sorna que semblava l’inici del polèmic encontre de l’Eldenc (investigat i amb detinguts per manipulació del matx), però hi va haver partit, perquè els jugadors del Lleida van treure el caràcter i l’orgull i van començar a menjar terreny als blaugranes. El Lleida es va atrevir fins i tot a fer una pressió avançada a la defensa local, on els centrals Fali i Marlon no van ser precisament dels més destacats.

Tanmateix, el Lleida arribava i s’aproximava, però no posava en seriosos problemes els barcelonistes. Com a accions més destacades, es poden comptar dos rematades de Marc Nierga, que va salvar Varo, i sobretot l’acció final dels últims minuts, quan Quintillà va tenir a les botes l’empat.

Derrota digna pel resultat i per la imatge que va donar el Lleida després de la pájara inicial, però pot ser la que hagi enterrat les seues opcions de play-off.