Futbol

L'ascens del Tàrrega haurà d'esperar

El Tàrrega, que tenia un 1-1 de l’anada, acaba golejat al camp de la Unificació Bellvitge || Dos gols en els primers set minuts i les expulsions d’Iñaki i Bochana acaben sentenciant

Dos dels jugadors del Tàrrega, capcots, després de consumar-se la derrota que els condemna una temporada més a jugar a Segona Catalana.ÁREA 11

La UE Tàrrega haurà d’esperar un any més per tornar a Primera Catalana després de perdre aquest diumenge àmpliament en la visita al camp de la Unificació Bellvitge (4-1), fet que el condemna a seguir a Segona una temporada més. El mal inici de partit, en el qual els blaugranes van encaixar dos gols en set minuts, i les expulsions d’Iñaki i Bachana en el tram final van ser clau. El Bellvitge va sorprendre des del començament amb una pressió molt amunt que aviat va donar els seus fruits. Josevi, el millor dels riberencs en el primer temps, se’n va anar dels rivals que li van sortir al pas per, des de l’esquerra, posar la pilota al cor de l’àrea, on Toni, que arribava des de darrere, va afusellar sense miraments Ribera per fer l’1-0. Sense temps amb prou feines per reaccionar, els lleidatans van encaixar el 2-0.

De nou Josevi per l’esquerra va fintar, va fer una amagada i es va treure un xut dur que va entrar per l’escaire. Cares llargues en un Tàrrega que veia com en set minuts l’eliminatòria s’havia posat molt costa amunt (1-1 a l’anada). Van tractar de reaccionar els de Jordi Oliveres a base de pilotes llargues i jugades d’estratègia. Jonathan, al quart d’hora, va avisar de falta directa, però el seu xut va marxar per dalt. El jugador blaugrana va afinar la punteria en un altre llançament directe a la vora del descans, que aquesta vegada va entrar (2-1), un gol que donava emoció a l’eliminatòria.

La segona meitat va començar igual que la primera, amb el Bellvitge pressionant molt amunt i Larrosa, en el minut 48, va advertir amb un llançament que es va estavellar contra el lateral de la xarxa. El mateix Larrosa, un maldecap per la banda dreta durant la segona part, va provar de nou fortuna cinc minuts més tard. Ribera va aturar el seu xut, però el rebuig va arribar a Ezequiel, que de nou va topar amb el porter blaugrana.

Rondaven el 3-1 els de Paco Hidalgo, però la rèplica del Tàrrega va estar a prop de desembocar en l’empat a dos, que hauria donat l’ascens al Tàrrega. Bañuelos va enganxar un potent xut, la pilota li va caure a Sylla després d’un rebot en el punt de penal i l’ariet, amb tot al seu favor, va desaprofitar la millor ocasió dels de l’Urgell de tot el segon temps.

A partir d’aquell moment, molts nervis i molta tensió. El partit va començar a interrompre’s fins que, al 70, va arribar l’acció que condemnaria els de Jordi Oliveres. Larrosa va marxar per la banda dreta, va arribar al vèrtex de l’àrea i Iñaki, en el seu afany per aturar la incursió, el va fer caure i va veure la segona groga. Amb deu, el Tàrrega es va enfonsar i la Uni es va acréixer. Així va arribar el tercer dels locals per mediació de Larrosa (3-1).

El porter blaugrana en va treure dos mà a mà a Ezequiel i Antonio i, a la recta final, Bachana va veure la segona groga, després de fer-li una entrada a la desesperada a Larrosa, deixant el Tàrrega amb nou. Amb el partit i l’eliminatòria sentenciats, Antonio va acabar d’enfonsar un Tàrrega ja enfonsat que haurà d’esperar per tornar a Primera.

Al vestidor

Jordi Oliveres:

“Hem tirat l’eliminatòria en deu minuts”

.

L’entrenador del Tàrrega, Jordi Oliveres, va indicar després del partit que “és una pena, perquè hem tirat l’eliminatòria en els primers deu minuts. No hem entrat bé. El gol de Jonathan ens ha fet ficar-nos en el partit, però ha estat molt complicat”, va dir. El tècnic targarí va assenyalar com a clau “l’expulsió d’Iñaki, que ha acabat amb totes les nostres esperances. Volem felicitar la Unificació Bellvitge perquè, per a mi, ha estat el just vencedor de l’eliminatòria; ha estat millor en el global dels dos partits”, i va afegir: “En general, de la temporada, n’hi ha per estar contents, venint d’on venim, però fastigueja arribar tan lluny per al final acabar perdent”.